Verenigingsnieuws

Tramweekend over de grens

In het weekeinde van 21 en 22 september 2024 gaan we trammen vover de grens. Krefeld (Blauer Enzian met open bijwagen) en Düsseldorf (gelede zesasser uit Neuss en Großraumwagen met bijwagen) worden met drie ritten van elk 2,5 uur verkend. Eén hotelovernachting in Düsseldorf is incluis.

Lees verder

Stoom in Oberfranken

Het Schönes Wochenende kent tussen 24 en 29 oktober 2024 twee ‘stoomdagen’ in en vanuit Neuenmarkt-Wirsberg (museum, wandelen langs de Schiefe Ebene en stoomretour Zwickau). Ook de Rodachtalbahn (Schienenbusrit) en Darmstadt (tramexcursie) staan op het programma.

Lees verder

Van de poesta naar de Adria

In de eerste helft van september staat een Treinvakantiereis naar Midden-Europa op het programma met als zwaartepunten Hongarije en Kroatië. Venetië vormt de kers op de taart. Een reis met een Taigatrommel, een bosspoorlijn en een tramexcursie in Szeged. Hoe meer zielen, hoe meer excursies. Ga mee!

Lees verder

Zaterdag 8 juni 2024: 150 jaar Oosterspoorweg

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij de Oosterspoorweg opende. Het Spoorwegmuseum, NS en ProRail en de gemeentes Amersfoort, Baarn en Hilversum vieren deze historische gebeurtenis.

Lees verder

Spoorzoeken bij de NBM

Op de zaterdagen 6 juli en 5 oktober gaan we spoorzoeken naar de restanten van de Nederlandse Buurtspoorweg-Maatschappij die een eeuw geleden de tramlijn Amersfoort – Zeist – Rhenen – Arnhem exploiteerde. Het is de 25e spoorzoekexcursie, die eindigt met een ‘partijtje’ in NVBS Centraal. Ga mee!

Lees verder