Lidmaatschap

Hier vind je informatie over het lidmaatschap van de NVBS: wat krijg je allemaal terug voor de contributie die je betaalt? Je kunt natuurlijk ook eerst informatie aanvragen voordat je besluit om lid te worden.

Lid worden

Bekijk de verschillende contributievormen.

Om je aan te melden gebruik je dit inschrijfformulier.

De voordelen van het lidmaatschap

De Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS) is opgericht in 1931 en telt ruim 4000 leden. Veel hiervan zijn lid vanwege het mooie blad Op de Rails dat ze elke maand kunnen lezen.

Maar de NVBS is veel meer: de NVBS is een actieve vrij­willigers­­organisatie. Verspreid over het land zijn er zo’n twintig afdelingen die bijeen­komsten en andere activiteiten organiseren. Ook is er een afdeling modelbouw. Bij afdelings­bijeen­komsten zijn ook niet-leden welkom om eens kennis te maken met de NVBS.

In Amersfoort, vlak naast de hoofd­ingang van het station, is NVBS Centraal gehuis­vest. Hier bevinden zich de winkel, de bibliotheek en het grote archief van de NVBS. Verder organiseren we rail­reizen en excursies, zowel in Nederland als het (soms verre) buitenland.

Informatie aanvragen

De NVBS verwelkomt jou graag als lid. Maar misschien wil je eerst meer informatie hebben. Stuur een mail naar info@nvbs.com met daarin je adresgegevens. Wij zorgen er dan voor dat je een informatiepakket krijgt thuisgestuurd. Hierin zit onder andere een gratis exemplaar van ons maandblad Op de Rails.

Cadeau-lidmaatschap

Zoek je een leuk cadeau voor een tram- of treinliefhebber? Dan is een lidmaatschap van de NVBS mis­schien een idee. Je kunt iemand voor een half jaar of een jaar lid maken. Klik hier voor meer informatie.


Deze pagina is voor het laatst aangepast op 22 november 2023.