Terugblik op de ALV 2024

3 juni 2024

Op zaterdag 25 mei 2024 vond de jaarlijkse ALV plaats. Het mooie aantal van 97 leden wist de weg naar de Observant in Amersfoort te vinden.

De vergadering stemde unaniem in met het voorstel om Maurits van Witsen en Karel Hoorn tot erelid en Ronald Bokhove tot lid van verdienste te benoemen. Voorzitter Adriaan Pothuizen stond uitgebreid stil bij de grote bijdrage die zij hebben geleverd en leveren aan onze vereniging.

Tijdens de pauze werd de samenwerking met 24Trains.tv beklonken. 24Trains.tv biedt online een grote verzameling films aan. Met deze samenwerking kan dit online-platform films uit het SNR-archief aan zijn aanbod toevoegen. De films worden met de nieuwste technieken bewerkt. De bewerkte films worden aan de SNR-verzameling toegevoegd en zijn daarmee voor alle leden te bekijken. Als voorbeeld werd een prachtige film over de HTM vertoond. Paul van der Lugt van 24Trains.tv – Hagenaar en NVBS-lid – voorzag de film van commentaar met persoonlijke herinneringen.

Het hoofdbestuur werd uitgebreid met Pieter de Bruijne (penningmeester) en Patrick van Eijs (secretaris). Met deze versterkingen gaat het bestuur hard aan de slag om de NVBS klaar te stomen voor de toekomst. De voorzitter benadrukte daarbij opnieuw dat we hierbij ieders hulp hard nodig hebben.

Patrick van Eijs, secretaris