Bestuur en diensten

De NVBS bestaat uit een aantal organisatieonderdelen en diensten die hulp en/of informatie bieden aan leden en niet-leden. Al deze organisatieonderdelen draaien met de inzet van vrijwilligers. Wil je ook bijdragen aan het succes en uitbouw van de NVBS, meld je dan aan als vrijwilliger of kijk op onze vacaturepagina.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 27 oktober 2020.

Hoofdbestuur

Het hoofdbestuur van de NVBS bestaat sinds de ledenvergadering van oktober 2020 uit Marius Hekker (voorzitter), Henk de Bruijne (tweede penningmeester), Frits van Buren (secretaris), Hans Dominicus (tweede secretaris), Kees van der Meij en Jan Post (penningmeester).

Informatie over de bestuursleden
De ingang van de NVBS in station Amersfoort

Huisvesting

Onze facilitaire dienst Huisvesting is ver­antwoor­de­lijk voor de gang van zaken in NVBS Centraal in het station Amersfoort. Zij draagt zorg voor het beheer van de ruimten en beheert de centrale agenda. Verder zorgt zij voor de zaken die je aanwezigheid in NVBS Centraal veraangenamen zoals koffie en thee. Mailadres huisvesting@nvbs.com.

Lees meer over NVBS Centraal

Winkel en webshop

De winkel in Amersfoort en de webshop worden gerund door vrijwilligers.

Informatie over de winkel en de webshop

Bibliotheek

Onze bibliotheek in Amersfoort wordt beheerd door een team enthousiaste vrijwilligers.

Informatie over de bibliotheek

Op de Rails

Op de Rails is al sinds de oprichting van de NVBS in 1931 het maandblad van de vereniging. Op de Rails brengt veel spoornieuws en artikelen, onder andere over de geschiedenis en de techniek van spoor- en tramwegen in binnen- en buitenland. Uiteraard met veel foto’s. Bij het verenigingsnieuws kondigen wij reizen en excursies aan. Ook besteedt Op de Rails aandacht aan interessante in de winkel van de NVBS verkrijgbare boeken.

Informatie over Op de Rails

Nieuwsbrief NVBS Actueel

NVBS Actueel is de maandelijkse digitale nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Hierin vind je nieuws over activiteiten van de NVBS, zoals bijeenkomsten en excursies. Verder interviews met boeiende mensen uit de railwereld, fototips, zoekplaatjes, ideeën voor vakanties en meer. Meld je aan voor een gratis abonnement. Je krijgt NVBS Actueel dan elke maand via de mail.

Informatie over NVBS Actueel

Stichting NVBS-Railverzamelingen (SNR)

De NVBS heeft in 2003 al haar verzamelingen, behalve de Bibliotheek, ondergebracht in een juridisch onafhankelijke stichting, de Stichting NVBS-Railverzamelingen (SNR). In 2012 zijn ook het Fotobureau, het Bureau Railatlas en het Bureau Materieeltekeningen onderdeel geworden van de SNR.

Informatie over de SNR

Stichting NVBS-Excursies (SNE)

Het maken van reizen of excursies naar railgebonden activiteiten zoals museumspoorlijnen, musea, infrastructurele werken of het bezoeken aan spoor- of trambedrijven is al sinds 1931 een onderdeel van de verenigingsactiviteiten. Inmiddels zijn deze activiteiten ondergebracht in een aparte stichting: de Stichting NVBS-Excursies (SNE). Dit is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS en introducés spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland.

Informatie over de SNE

Ledenservice en communicatie

Mailadres info@nvbs.com.

Dit mailadres kun je gebruiken als je een vraag of opmerking hebt en niet weet aan wie je die moet richten. Je krijgt snel een reactie.

Ledenadministratie

Om een vereniging als de NVBS goed te laten functioneren is de ledenadministratie van groot belang. De ledenadministratie verzorgt alles rondom de gegevens van onze leden en zorgt dat deze gegevens up-to-date blijven. Zij maakt de verzendlijsten voor Op de Rails en andere overzichten. Mailadres ledenadministratie@nvbs.com.

Kalendercommissie

Deze commissie stelt de jaarlijkse NVBS-kalender samen. Mailadres kalender@nvbs.com.

Meer over de NVBS-kalender

Boekencommissie

Deze commissie coördineert de uitgave van NVBS-boeken. Contactpersoon is Henk de Bruijne (hoofdbestuur).

Geschillencommissie

geschillencommissie@nvbs.com

Internetdienst

Het technisch beheer en het onderhoud van deze website gebeurt door onze eigen internetdienst. Deze dienst bestaat uit vrijwilligers en helpt bij het realiseren van wensen vanuit de NVBS met betrekking tot deze website en hieraan gerelateerde systemen.

Over deze website