Reizen

Stichting NVBS-Excursies - SNE

De Stichting NVBS-Excursies (SNE) is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS en introducés spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. Het maken van reizen of excursies naar railgebonden activiteiten zoals museumspoorlijnen, musea, infrastructurele werken of het bezoeken aan spoor- of trambedrijven is al sinds 1931 een onderdeel geweest van de verenigingsactiviteiten. De reizen vonden en vinden plaats tot zelfs andere continenten toe. Het heeft geleid tot een aantal vaste dagexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de Winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de Flexreis al jaren een begrip.

Lees meer

Actueel reisprogramma

Hoewel corona nog ‘onder ons is’ wordt het langzaamaan weer mogelijk om activiteiten te organiseren. Zo hebben we op zaterdag 24 juli in het Openluchtmuseum van Arnhem met een tramevenement stilgestaan bij 25 jaar SNE én 25 jaar tram in het Openluchtmuseum. Onder fraaie weersomstandigheden mochten we 230 deelnemers verwelkomen. Op zaterdag 13 november – exact 25 jaar na de oprichting van de SNE – wordt voor de spoorwegliefhebbers een treinevenement gehouden, waarbij drie treinen van het Nederlands Spoorwegmuseum op de baan worden gebracht. Noteer deze datum dus vast in de agenda. Meer informatie volgt.

Beeldpresentatie

Op vrijdag 19 februari 2021 heeft de SNE een digitale bijeenkomst gegeven waarin 25 jaar NVBS-excursies onder de vlag van de SNE is gevisualiseerd. Vele deelnemers hebben ons voorzien van fraaie beelden die in acht thema’s zijn ondergebracht. De gehele presentatie is als doorlopende voorstelling beschikbaar en kan hier bekeken worden. Een aanrader voor iedereen die de afgelopen jaren wel eens meegereisd is en een leuke kennismaking voor degenen die deelname aan een reis of excursie overwegen.

 

Lees meer

Deelnemen

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.
De aankondiging geeft aan wat er in de reissom is begrepen. Na aanmelding krijgen de deelnemers aan meerdaagse reizen informatie over vertrektijden, treinnummers en overnachtingsplaatsen alsook achtergrondinformatie over de te bezoeken gebieden en excursiedoelen.

Deelnemers aan dagexcursies ontvangen kort voor de excursiedag een bevestiging van hun inschrijving met relevante informatie over het verloop van de excursie.

Het huidige aanbod aan reizen en excursies is hier te vinden.

Lees meer