Reizen

Over de SNE

De Stichting NVBS-Excursies (SNE) is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS en introducés spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. Het maken van reizen of excursies naar railgebonden activiteiten zoals museumspoorlijnen, musea, infrastructurele werken of het bezoeken aan spoor- of trambedrijven is al sinds 1931 een onderdeel geweest van de verenigingsactiviteiten. De reizen vonden en vinden plaats tot zelfs andere continenten toe. Het heeft geleid tot een aantal vaste dagexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de Winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de Flexreis al jaren een begrip.

Lees meer

Reisprogramma

Het excursieseizoen 2022 is inmiddels een flink eind gevorderd. De excursie ‘Boemelen in de buurt’, het ‘Schönes Wochenende Leipzig’, de ‘Spoorwandelreis Wallonië’ en het spoorzoeken naar de restanten van de NTM liggen inmiddels achter ons. Ook de jubileumexcursie ‘Haasje-over’ is achter de rug. Dit jaar vindt er nog één excursie plaats.

  • Op vrijdag 30 december gaan we in Rotterrrdam met een aantal museumtrams de stad verkennen en oliebollen eten in de remise Hillegersberg. Klik hier om voor meer informatie en om aan te melden.
Lees meer

Deelnemen

Aanmelding en betaling is mogelijk via de reiswinkel van de SNE.

De aankondiging geeft aan wat er in de reissom is begrepen. Na aanmelding krijgen de deelnemers aan meerdaagse reizen informatie over vertrektijden, treinnummers en overnachtingsplaatsen. Ook krijgen ze achter­grond­informatie over de te bezoeken gebieden en excursiedoelen.

Deelnemers aan dagexcursies ontvangen kort voor de excursiedag een bevestiging van hun inschrijving, met informatie over het verloop van de excursie.

Bekijk het huidige aanbod in de reiswinkel.

Lees meer

25 jaar SNE

Op vrijdag 19 februari 2021 heeft de SNE een digitale bijeenkomst gegeven waarin 25 jaar NVBS-excursies onder de vlag van de SNE is gevisualiseerd. Vele deelnemers hebben ons voorzien van fraaie beelden die in acht thema’s zijn ondergebracht.

De gehele presentatie is als doorlopende voorstelling beschikbaar en kan hier bekeken worden. Een aanrader voor iedereen die de afgelopen jaren wel eens meegereisd is en een leuke kennismaking voor degenen die deelname aan een reis of excursie overwegen.

Lees meer