Reizen

Over de SNE

De Stichting NVBS-Excursies (SNE) is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS en introducés spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. Het maken van reizen of excursies naar railgebonden activiteiten zoals museumspoorlijnen, musea, infrastructurele werken of het bezoeken aan spoor- of trambedrijven is al sinds 1931 een onderdeel geweest van de verenigingsactiviteiten. De reizen vonden en vinden plaats tot zelfs andere continenten toe. Het heeft geleid tot een aantal vaste dagexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de Winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de Flexreis al jaren een begrip.

Lees meer

Reisprogramma

Hoewel corona nog ‘onder ons is’ wordt het langzaamaan weer mogelijk om activiteiten te organiseren. Zo hebben we op zaterdag 24 juli 2021 in het Openluchtmuseum van Arnhem met een tramevenement stilgestaan bij 25 jaar SNE én 25 jaar tram in het Openluchtmuseum. Onder fraaie weersomstandigheden mochten we 230 deelnemers verwelkomen. Het verslag van deze bijeenkomst is hier te vinden. We hadden gehoopt om op onze 25e verjaardag op zaterdag 13 november 2021 een jubileumevenement met drie treinen aan te kunnen bieden, maar door een samenloop van omstandigheden kon dit helaas geen doorgang vinden. Ons verjaardagsfeestje houd je dus tegoed.

Inmiddels is het excursieseizoen 2022 van start gegaan.

  • De dagexcursie Sporen ut it forline naar de restanten van de NTM in Friesland op zaterdag 7 mei 2022 en zaterdag 4 juni ligt inmiddels achter ons. Omdat beide excursies volgeboekt waren, wordt op zaterdag 24 september een derde – identieke – editie gehouden. De inschrijving hiervoor start op vrijdag 8 juli.
  • Tussen donderdag 28 juli en maandag 1 augustus vindt het Schönes Wochenende naar Leipzig plaats. Ook deze excursie is binnen enkele dagen volgeboekt. Voor de details: klik hier.
  • Tussen 3 en 10 september gaan we spoorwandelen in Wallonië met Namen (Namur) en Mons (Bergen) als pleister­plaatsen. De inschrijving voor deze excursie is gestart. Er zijn nog plaatsen vrij. Voor de details: klik hier.
Lees meer

Deelnemen

Aanmelding en betaling is mogelijk via de reiswinkel van de SNE.

De aankondiging geeft aan wat er in de reissom is begrepen. Na aanmelding krijgen de deelnemers aan meerdaagse reizen informatie over vertrektijden, treinnummers en overnachtingsplaatsen. Ook krijgen ze achter­grond­informatie over de te bezoeken gebieden en excursiedoelen.

Deelnemers aan dagexcursies ontvangen kort voor de excursiedag een bevestiging van hun inschrijving, met informatie over het verloop van de excursie.

Bekijk het huidige aanbod in de reiswinkel.

Lees meer

25 jaar SNE

Op vrijdag 19 februari 2021 heeft de SNE een digitale bijeenkomst gegeven waarin 25 jaar NVBS-excursies onder de vlag van de SNE is gevisualiseerd. Vele deelnemers hebben ons voorzien van fraaie beelden die in acht thema’s zijn ondergebracht.

De gehele presentatie is als doorlopende voorstelling beschikbaar en kan hier bekeken worden. Een aanrader voor iedereen die de afgelopen jaren wel eens meegereisd is en een leuke kennismaking voor degenen die deelname aan een reis of excursie overwegen.

Lees meer