Reizen

Stichting NVBS-Excursies - SNE

De Stichting NVBS-Excursies (SNE) is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS en introducés spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. Het maken van reizen of excursies naar railgebonden activiteiten zoals museumspoorlijnen, musea, infrastructurele werken of het bezoeken aan spoor- of trambedrijven is al sinds 1931 een onderdeel geweest van de verenigingsactiviteiten. De reizen vonden en vinden plaats tot zelfs andere continenten toe. Het heeft geleid tot een aantal vaste dagexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de Winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de Flexreis al jaren een begrip.

Lees meer

Actueel reisprogramma

De coronacrisis houdt Nederland en de wereld in haar greep. Thuisblijven en anderhalve meter afstand houden is het devies en dat verdraagt zich natuurlijk slecht met een gezellige treinreis of tramrit, laat staan met een meerdaagse reis naar een land waar de crisis nog meer heeft toegeslagen dan bij ons. De excursiekalender voor 2021 is dan ook nog leeg en de vraag is wanneer het sein weer uit de stand stop kan worden gebracht. Ook wij houden de ontwikkelingen en de instructies van de Rijksoverheid goed in de gaten. De gezondheid van de deelnemers is ons veel waard en dat houdt natuurlijk in dat wij pas op pad gaan als daartoe sein veilig wordt gegeven.

Beeldpresentatie
Als doekje voor het bloeden organiseren we op vrijdag 19 februari 2021 tussen 20.00 en 21.00 uur een digitale bijeenkomst, waarbij op een niet-alledaagse manier wordt teruggeblikt op 25 jaar excursies onder de vlag van de SNE. Voor deze digitale bijeenkomst maken we gebruik maken van Zoom Videoconferencing. Wil je daar bij zijn, stuur dan uiterlijk 15 februari een mail naar sne-aanmeldingen@nvbs.com met als onderwerp ‘Bijwonen presentatie 19 februari’. Je ontvangt dan uiterlijk 17 februari een link, waarmee je kunt deelnemen. Een licentie of een installatie van Zoom is niet nodig. Gebruik van camera en microfoon maakt het ons mogelijk de winnaars van de fotowedstrijd in het zonnetje te zetten, maar ook zonder die hulpmiddelen ben je van harte welkom. De beeldpresentatie verschijnt na 19 februari ook op de website www.nvbs.com. Zij die de ‘uitzending’ gemist hebben, kunnen dus op een later moment alsnog kijken.

Een klein voorproefje van de fraaie beelden zie je hier.

Rob Zoomer geeft de details prijs van de Winterreis 2020. Deze geslaagde reis is de laatste die voor de coronapandemie is georganiseerd. Foto: Ronald Bokhove.

Lees meer

Deelnemen

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.
De aankondiging geeft aan wat er in de reissom is begrepen. Na aanmelding krijgen de deelnemers aan meerdaagse reizen informatie over vertrektijden, treinnummers en overnachtingsplaatsen alsook achtergrondinformatie over de te bezoeken gebieden en excursiedoelen.

Deelnemers aan dagexcursies ontvangen kort voor de excursiedag een bevestiging van hun inschrijving met relevante informatie over het verloop van de excursie.

Het huidige aanbod aan reizen en excursies is hier te vinden.

Lees meer