Reizen

Stichting NVBS-Excursies - SNE

De Stichting NVBS-Excursies (SNE) is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS en introducés spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. Het maken van reizen of excursies naar railgebonden activiteiten zoals museumspoorlijnen, musea, infrastructurele werken of het bezoeken aan spoor- of trambedrijven is al sinds 1931 een onderdeel geweest van de verenigingsactiviteiten. De reizen vonden en vinden plaats tot zelfs andere continenten toe. Het heeft geleid tot een aantal vaste dagexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de Winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de Flexreis al jaren een begrip.

Lees meer

Actueel reisprogramma

De coronacrisis houdt Nederland en de wereld in haar greep. Thuisblijven en anderhalve meter afstand houden is het devies en dat verdraagt zich natuurlijk slecht met een gezellige treinreis of tramrit, laat staan met een meerdaagse reis naar een land waar de crisis nog meer heeft toegeslagen dan bij ons. Gelukkig neemt het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnamen nu af en worden de komende weken verdere versoepelingen in het coronabeleid doorgevoerd.

Dat geeft ons de mogelijkheid om weer voorzichtig vooruit te kijken en – nog onder voorbehoud – ons eerste post-corona-evenement aan te kondigen: een dubbel jubileum in het Openluchtmuseum van Arnhem op zaterdag 24 juli. Dubbel omdat zowel de SNE als de tram in het museum dit jaar hun 25-jarig bestaan vieren.  Wil je daar ook bij zijn, klik dan hier en verzeker je van een plaats tijdens het evenement. Graag tot ziens in het Openluchtmuseum.

GVB-drie-asser 533 op de Amstelveenseweg in Amsterdam; 22 oktober 2017. Foto: Jurriaan Vegter.

Beeldpresentatie
Op vrijdag 19 februari 2021 heeft de SNE een digitale bijeenkomst gegeven waarin 25 jaar NVBS-excursies onder de vlag van de SNE is gevisualiseerd. Vele deelnemers hebben ons voorzien van fraaie beelden die in acht thema’s zijn ondergebracht. De gehele presentatie is als doorlopende voorstelling beschikbaar en kan hier bekeken worden. Een aanrader voor iedereen die de afgelopen jaren wel eens meegereisd is en een leuke kennismaking voor degenen die deelname aan een reis of excursie overwegen.

 

Lees meer

Deelnemen

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.
De aankondiging geeft aan wat er in de reissom is begrepen. Na aanmelding krijgen de deelnemers aan meerdaagse reizen informatie over vertrektijden, treinnummers en overnachtingsplaatsen alsook achtergrondinformatie over de te bezoeken gebieden en excursiedoelen.

Deelnemers aan dagexcursies ontvangen kort voor de excursiedag een bevestiging van hun inschrijving met relevante informatie over het verloop van de excursie.

Het huidige aanbod aan reizen en excursies is hier te vinden.

Lees meer