Reizen

Stichting NVBS-Excursies - SNE

De Stichting NVBS-Excursies (SNE) is het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS en introducés spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. Het maken van reizen of excursies naar railgebonden activiteiten zoals museumspoorlijnen, musea, infrastructurele werken of het bezoeken aan spoor- of trambedrijven is al sinds 1931 een onderdeel geweest van de verenigingsactiviteiten. De reizen vonden en vinden plaats tot zelfs andere continenten toe. Het heeft geleid tot een aantal vaste dagexcursies, zoals de Koningsdagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de Winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de Flexreis al jaren een begrip.

Lees meer

Actueel reisprogramma

De coronacrisis houdt Nederland en de wereld in haar greep. Thuisblijven en anderhalve meter afstand houden is het devies en dat verdraagt zich natuurlijk slecht met een gezellige treinreis of tramrit, laat staan met een meerdaagse reis naar een land waar de crisis nog meer heeft toegeslagen dan bij ons. De excursiekalender voor 2020 is dan ook flink uitgedund en de vraag is wanneer het sein weer uit de stand stop kan worden gebracht. Ook wij houden de ontwikkelingen en de instructies van de Rijksoverheid goed in de gaten. De gezondheid van de deelnemers is ons veel waard en dat houdt natuurlijk in dat wij pas op pad gaan als daartoe sein veilig wordt gegeven. De resterende reizen en excursies die we voor 2020 gepland hebben, zijn alle afgelast. Waar mogelijk worden deze op een later tijdstip ingehaald, inschrijvers zullen zich hiervoor opnieuw moeten aanmelden.

De volgende reizen en excursies vinden in 2020 geen doorgang:

  • 27 april: Koningsdagrit met plan U 151 naar Medemblik
  • 9 mei: ALV-excursie tussen Almelo en Arnhem
  • 13-24 mei: Op smalspoor door Noord-Spanje
  • 1-6 juli: Tram, Picasso en mosterd in Frankrijk
  • 14-16 augustus: Budgetreis Luxemburg
  • 10/12-26 september: Avontuurlijke najaarsreis Wit-Rusland
  • oktober: Schönes Wochenende Hannover en Bremen
  • december: Oliebollenrit

Rob Zoomer geeft de details prijs van de Winterreis 2020. Deze geslaagde reis ligt inmiddels achter ons en lijkt de enige van dit jaar te worden. Foto: Ronald Bokhove.

Een recente peiling heeft uitgewezen dat er onvoldoende belangstelling is om onder de huidige coronaomstandigheden een Schönes Wochenende te organiseren. Ook voor deze excursie geldt dat deze waar mogelijk een jaar opschuift.

Wellicht dat we later dit najaar (al of niet voor de vaste klanten) nog een bijeenkomst organiseren om terug te blikken op vele jaren NVBS-excursies. Dan zal het met beperkingen mogelijk zijn om weer wat reisgenoten te zien en wat excursiesfeer op te snuiven. We hebben het idee dat velen hier na maanden van reisonthouding behoefte aan hebben.

Blijf gezond en graag spoedig tot ziens op de rails of elders!

Lees meer

Deelnemen

Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.
De aankondiging geeft aan wat er in de reissom is begrepen. Na aanmelding krijgen de deelnemers aan meerdaagse reizen informatie over vertrektijden, treinnummers en overnachtingsplaatsen alsook achtergrondinformatie over de te bezoeken gebieden en excursiedoelen.

Deelnemers aan dagexcursies ontvangen kort voor de excursiedag een bevestiging van hun inschrijving met relevante informatie over het verloop van de excursie.

Het huidige aanbod aan reizen en excursies is hier te vinden.

Lees meer