Vacatures bij de SNR

Binnen de NVBS hebben de spoor- en tramliefhebbers zich verenigd. Zij vinden doorgaans het ‘buiten­gebeuren’ de aardigste tijdsbesteding. En veelal: het in beeld en documentatie vastleggen daarvan. Elk jaar weer ziet de NVBS de vaak mooie resultaten daarvan. In het behoud en in het ordenen van die grote oogst speelt de Stichting NVBS-Railverzamelingen (SNR) een cruciale rol.

De SNR is op zoek naar:

Vrijwilliger foto tram overig buitenland

De fotocollectie tram is vanwege de omvang gesplitst in drie delen: Nederland en voormalige koloniën, België/Luxemburg, en tram overig buitenland.

Door een aantal schenkingen is een grote hoeveelheid materiaal binnengekomen dat aan de collectie kan worden toegevoegd. De SNR vraagt daarom een vrijwilliger foto tram overig buitenland. De werkzaam­heden, die in Amersfoort plaatsvinden, bestaan onder andere uit het selecteren van binnen­gekomen materiaal en het documenteren van het materiaal dat in de collectie wordt opgenomen. Het is plezierig wanneer je enigzins thuis bent in een of meer landen die tot ‘overig buitenland’ behoren, maar schroom niet wanneer je je eigen kennis en ervaring nog onvoldoende vindt. Systematisch werken en enige computer­ervaring is wenselijk.

Karel van Hilten, assistent-beheerder, is graag bereid verdere informatie te verstrekken. Zijn contact­gegevens: telefoon 073-6419240, kjvh.railzaken@gmail.com.

Photoshoppers

De SNR kan ook nog steeds photoshoppers gebruiken voor de beeldbank. Meer informatie.


Deze pagina is voor het laatst aangepast op 7 mei 2024.