Verre reis Japan

21 december 2023

Japan is een spoorland pur sang. Nergens in de wereld is het railnet zo verfijnd en de punctualiteit zo hoog, om van het excellente dienstbetoon nog maar te zwijgen. Kaapspoor, normaalspoor, smalspoor en monorail, het vormt een fascinerende eenheid want in dit land staat de reiziger écht op 1, 2 en 3. Het land van de rijzende zon ligt niet naast de deur dus als we er dan toch zijn dan ook goed. De ruim drieweekse reis die van 10 mei t/m 2 juni 2024 op het programma staat, kent vele hoogtepunten. We bezoeken met de eilanden Honshu en Kyushu het op spoorgebied meest interessante midden en zuiden van Japan. We komen in zeven tramsteden met liefst negen trambedrijven. Op het spoor worden we aangedreven door stoom, stroom, diesel en kabels. Japan is erg bergachtig dus treffen we regelmatig zigzags en hellingen tot 8% aan.

Het is moeilijk om hier alle hoogtepunten te noemen, maar we doen een poging. Tokyo en de Chichibu Railway, de Shonan monorail, een doorsteek door de Japanse Alpen, de culturele hoofdstad Kyoto, een Ryokan-herberg met badhuis, Hiroshima en Nagasaki. Met een Japan Rail Pass en de snelle Shinkansen trekken we door het land.

Ook zin om mee te gaan? Wees welkom en klik hier voor alle details. De inschrijving is geopend en via de link heb je direct toegang tot de Reiswinkel van de SNE waar een aanbetaling je verzekert van deelname. Gemeten naar de belangstelling tijdens de SNE-presentatie van het jaarprogramma op 2 december gaan we de minimale 25 deelnemers wel halen. Het zou leuk zijn je te zien op 10 mei op weg naar Tokyo.