Verre reis Japan

Inschrijving gesloten, voor plaatsen op de wachtlijst zie verder

Japan is een spoorland pur sang. Nergens in de wereld is het railnet zo verfijnd en de punctualiteit zo hoog, om van het excellente dienstbetoon nog maar te zwijgen. Kaapspoor, normaalspoor, smalspoor en monorail, het vormt een fascinerende eenheid want in dit land staat de reiziger écht op 1, 2 en 3. Het land van de rijzende zon ligt niet naast de deur dus als we er dan toch zijn dan ook goed. De ruim drieweekse reis die van 10 mei t/m 2 juni 2024 op het programma staat, kent vele hoogtepunten. We bezoeken met de eilanden Honshu en Kyushu het op spoorgebied meest interessante midden en zuiden van Japan. We komen in zeven tramsteden met liefst negen trambedrijven. Op het spoor worden we aangedreven door stoom, stroom, diesel en kabels. Japan is erg bergachtig dus treffen we regelmatig zigzags en hellingen tot 8% aan.


Tram in Toyama, 2 juni 2018. Foto: Rob Zoomer.


Straatbeeld in Kyoto, 3 juni 2018. Foto: Rob Zoomer.

We vliegen met Emirates met een overstap in Dubai naar Tokyo. Hier kunnen we enige dagen wennen aan de drukte en aan de afwijkende etiquette. Op spoorgebied staat rond Tokyo een bezoek aan de Chichibu Railway (stoom) en een excursie naar een combinatie van de Shonan monorail, lokaalspoorlijn en een bergspoorlijn met zigzags het programma. Met een Shinkansen-hogesnelheidstrein snellen we noordwestwaarts naar Toyama voor een doorsteek door de Japanse Alpen met treinen, kabelbaan en een (ondergrondse) trolleybus. In deze regio staat ook de Tateyama Mountain Railway- en/of de Kuroba railway op het programma. Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan dus hier bieden we vrije tijd. In de buurt ligt Kinosakionsen, een schilderachtig Japans stadje dat bekend staat om zijn vele badhuizen en traditionele Ryokans (Japanse herbergen) waar we overnachten. Na deze weldaad voor lichaam en geest volgt al dieselend een lange trektocht langs de noordwestkust en, mogelijk met eigen railvervoer, door de bergen naar Hiroshima. De stad van de atoombom is uitgegroeid tot een moderne metropool die een dag wordt verkend. Met hoge snelheid rijden we naar Nagasaki op het zuidelijke eiland Kyushu. Hier maken we gebruik van minimaal twee unieke thema-treinstellen die op vaste trajecten rijden. Vanuit Beppu wordt met een Shinkansen teruggereden naar Osaka waar na een aantal vrije dagen de terugvlucht via Dubai naar Nederland start. Voor de liefhebbers bestaat een mogelijkheid om het verblijf in Japan met een week te verlengen. Meer informatie hierover volgt na aanmelding.


Izumo Taisha tempel, 5 juni 2018. Foto: Rob Zoomer.


Treinstation Noyaga, 5 juni 2018. Foto: Rob Zoomer.

Ook op cultureel gebied is Japan flink bedeeld met tempelcomplexen, tuinen, theaters en een rijke badcultuur. Als deelnemer word je er desgewenst letterlijk in ondergedompeld! Daarnaast zijn er weinig landen waar je gezonder en lekkerder kunt eten dan in Japan. Je zintuigen worden continu geprikkeld. Het is dus ook een vermoeiende reis en om die reden zijn een goede gezondheid en een redelijke conditie vereist om deel te nemen. Ter voorbereiding op de reis wordt voor deelnemers in maart een introductiemiddag georganiseerd.

Brochure
Voor deze reis is een kleurrijke brochure beschikbaar met meer informatie, een dag-tot-dagprogramma en een routekaartje. Ook handig om door te sturen naar vrienden en bekenden.

Download de Brochure


Tarieven en inschrijving
De kosten voor deelname aan deze 24-daagse reis bedragen € 5100 op basis van een gedeelde tweepersoonskamer en € 5800 op basis van een eenpersoonskamer. Niet-leden betalen een toeslag van € 100. Bij de reissom zijn inbegrepen 21 hotelovernachtingen in goede middenklassehotels (waarvan één nacht in een traditioneel Japans hotel) op basis van logies met ontbijt, de vlucht van Amsterdam naar Tokio en van Osaka naar Amsterdam, drie lunches en drie diners, een gezellige reünie en een bijdrage aan het CO2-emissie-opkoopsysteem Carbon Killer. Deze reis valt niet onder de voorwaarden van het SNE-annuleringsfonds, wel onder de reisvoorwaarden van de Stichting NVBS-Excursies. Zorg dus zelf voor een annuleringsverzekering.

De inschrijving voor deze reis is gesloten. Wel is het mogelijk om op de reservelijst geplaatst te worden. Indien zich een deelnemer afmeldt, word je benaderd met de vraag of je alsnog wilt deelnemen. Plaatsing op de lijst verplicht tot niets. Heb je hiervoor belangstelling laat dit dan weten via een mailtje aan rzoomer@telfort.nl.

Aanmelders ontvangen rond 1 februari nader bericht van reisleider Rob Zoomer. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 25, het maximum 29. Indien van toepassing volgen we de wettelijke coronaregels.


Aso boy panoramawagen, 9 juni 2018. Foto: Rob Zoomer.


Shinkansen JR West in Kitakyushu, 10 juni 2018. Foto: Rob Zoomer.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.