Treinvakantiereis Noord-Spanje

9 februari 2023

In 2020 heeft de Stichting NVBS-Excursies een voorjaarsreis uitgeschreven naar het Noord-Spaanse smalspoor die door de corona-pandemie moest worden afgelast. Drie jaar later gaat het er alsnog van komen. Een peiling onder de inschrijvers van 2020 wijst op een (onverminderd) grote belangstelling. Omdat zich daarnaast ook flink wat andere reislustigen hebben gemeld, heeft de SNE besloten met twee groepen op pad te gaan die twee dagen na elkaar een identiek programma volgen.

Het programma is in grote lijnen gelijk aan de plannen voor 2020. Pleisterplaatsen zijn Bordeaux (tram), San Sebastián, Vitoria-Gasteiz (tram, 2 nachten), Santander, Gijón (2 nachten), León, Bilbao (tram, 2 nachten) en Irun of Hendaye. Er wordt een bezoek gebracht aan het Baskisch spoorwegmuseum in Azpeitia, aan een lokaal spoorwegmuseum in Cistierna (onder voorbehoud) en er wordt een bus gehuurd om het treinverkeer op de Pajares-pas tussen Gijón en León gade te slaan. De overige verplaatsingen vinden (vrijwel) uitsluitend per trein plaats, goed voor vele uren meterspoorgenot op de netten van RENFE-FEVE en Euskotren.

Groep A vertrekt op zaterdag 13 mei 2023 onder leiding van Ronald Bokhove en groep B volgt op maandag 15 mei met Rob Zoomer als reisleider. Terugkeer in Nederland op woensdag 24 respectievelijk vrijdag 26 mei. We streven naar een groepsgrootte tussen 25 en 35 deelnemers.

Het complete programma met brochure en boekingsmogelijkheid is hier te vinden.