Oktober trammaand bij de SNE

9 augustus 2019

Tramliefhebbers opgelet: oktober is trammaand bij de SNE.

Op het programma staan drie sterk uiteenlopende tramexcursies:

Het begint allemaal op zaterdag 5 oktober 2019 als we de Belgische Kustlijn opzoeken. We rijden van Knokke naar De Panne en terug. Er wordt een Standaard-motorwagen ingezet, maar misschien komt op de terugweg een ander tramstel op de baan.

Twee weken later staat het Schönes Wochenende volledig in het teken van de tram. Nee, van en naar Berlijn wordt de trein genomen, maar die rijdt wel naar de tramsteden Bielefeld, Braunschweig (overnachting), Magdeburg, Brandenburg a/d Havel en Frankfurt (Oder). In drie plaatsen vinden tramexcursies plaats met historisch materieel. Wie dan nog niet verzadigd is, kan vanuit Berlijn op de vrije zaterdag en zondag trams berijden of spotten in nog eens vijf steden. De reis vindt plaats tussen 17 en 21 oktober 2019.

De overige zaterdagen in oktober (de 12e en de 26e) zijn voor het spoorzoeken in Noord-Holland bestemd. Met de bus gaan we speuren naar restanten van de tramlijnen Alkmaar – Schagen, Schagen – Van Ewijcksluis en Schagen – Wognum. Voor het echte tramgevoel rijden we laatste kilometers tussen Wognum en Hoorn met een extra motortram van de Stoomtram Hoorn-Medemblik.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan in de SNE-agenda en klik door voor meer details. Boeken van de excursies is mogelijk tot 1 september 2019 via de SNE-Reiswinkel.

Graag tot ziens op weg naar Knokke, Berlijn of Van Ewijcksluis!

Oktober trammaand bij de SNE