NVBS Actueel – september 2023

22 september 2023

Op 22 september 2023 verscheen het septembernummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

In dit nummer kijkt Adriaan Pothuizen terug op de Raildagen die eind vorige week plaatsvonden en die de NVBS weer wat extra bekendheid hebben opgeleverd.

Op 9 september 2023 deed Frits van Buren mee aan de Elfstationstocht tussen Roosendaal en Vlissingen ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Zeeuwse Lijn. Frits nam een week later ook een kijkje bij de Raildagen die in Roosendaal werden georganiseerd.

Paul van Baarle bezocht op 6 augustus 2023 Bremen toen op lijn 6 alle rijvaardige museumtrams werden ingezet. Ook de overige museumtrams bij eerdere be­zoe­ken en de huidige moderne lagevloertrams komen aan bod.

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 27 oktober 2023. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Klik hier voor meer informatie.