NVBS Actueel – oktober 2023

27 oktober 2023

Op 27 oktober 2023 verscheen het oktobernummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel. Een greep uit de inhoud:

De Railquiz 2023, gepubliceerd in het julinummer van NVBS Actueel, heeft 14 inzendingen opgeleverd. Twee deelnemers hadden alle 55 opgaven goed. Samensteller Rob de Vries onthult de oplossingen en de namen van de prijswinnaars.

Op zaterdag 23 september 2023 was het echt de allerlaatste dag voor de door Brugeoise & Nivelles (BN) gebouwde trams. Frits van Buren en Sjors van Dongen togen naar de Belgische kust om afscheid te nemen.

De Chemin de Fer à Vapeur des trois Vallées werd opgericht op 20 december 1973. Het 50-jarig bestaan werd uitbundig gevierd. Frits van Buren bezocht het driedaagse festijn op zondag 24 september 2023.

In de rubriek ‘Nog even dit’ toont Gerrit van Straaten treinkaartjes van en naar het verdwenen station Rotterdam Maas. Ciril van Hattum diepte uit zijn collectie foto’s op van Nederlandse trams in buitenlandse musea.

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 24 november 2023. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Klik hier voor meer informatie.