NVBS Actueel – maart 2023

24 maart 2023

Op 24 maart 2023 verscheen het maartnummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel. Uit de inhoud:

Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep sloot begin maart voorlopig zijn deuren, in afwachting van de verhuizing naar een nog onbekende nieuwe locatie.

Paul van Baarle bezocht tussen 2012 en 2022 drie keer de Chiemgauer Lokalbahn (Lokalbahn Bad Endorf – Obing) in Beieren. Een aanrader voor de liefhebbers van lokaalspoorromantiek.

Het Museum voor het Openbaar Vervoer in Wallonië (MOVW) is gevestigd in een voormalige tramstelplaats uit 1904. Frits van Buren bracht een bezoek aan dit interessante museum in Luik.

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 28 april 2023. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Klik hier voor meer informatie.

Problemen met het vorige nummer

Vorige maand, direct na het verschijnen van het februarinummer, ontstonden er problemen met de server waarop NVBS Actueel draait. Enkele dagen lang was de nieuwsbrief vaak niet of alleen heel moeizaam te openen. Inmiddels zijn er technische maatregelen genomen door onze provider. Mocht je nog steeds problemen hebben, laat het ons weten. Excuses voor de overlast!