NVBS Actueel – januari 2024

26 januari 2024

Op 26 januari 2024 verscheen het januarinummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

John Krijgsman vermaakte zich op 16 december 2023 tijdens een ritje met de traditionele Weihnachtszug van de Berlijnse S-Bahn. Naar aanleiding van de geplande verre reis naar Japan doet Paul van Baarle verslag van zijn bezoek aan het trambedrijf van Osaka (大阪市) in 2018.

Het nadeel van echte treinen is dat ze groot zijn en vaak snel uit beeld ver­dwijnen. Vandaar de populariteit van modeltreinen: je kunt er je eigen over­zichte­­lijke spoorwereld mee creëren. Ook zijn er meer of minder educatieve model­banen mee te bouwen.

In de rubriek ‘Nog even dit’ onder andere aandacht voor reclame op tramkaartjes, een overzicht van maatschappijen met het woord ‘berg’ in de naam, en een filmpje over de tram van het Bijbels Openlucht­museum.

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek ‘Toen en …’ ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 23 februari 2024. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Klik hier voor meer informatie.