NVBS Actueel – februari 2024

23 februari 2024

Op 23 februari 2024 verscheen het februarinummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

Op 9 december 2023 eindigde na 52 jaar de inzet van de klassieke motorstellen op Spoorlijn 44 en verdween tegelijkertijd de directe verbinding Aachen Hbf – Spa-Géronstère. Daarmee veranderde het spoorbeeld in de Belgische Ardennen voorgoed. Een fotoverslag door Sjors van Dongen.

Winterwonderland Zuid-Limburg. Sneeuw, zon en treinen in een mooie omgeving, wat wil een railhobbyist nog meer? Paul van Baarle maakte een fotoverslag van Arriva-treinen en stations in een winters heuvel­landschap.

Op zondag 19 mei 2024 wordt gevierd dat de tram in Gent 150 jaar bestaat. In de aanloop daarnaartoe verzorgt Frits van Buren een aantal artikelen over de Gentse tram. In het eerste deel komt de periode tot en met de Tweede Wereld­oorlog aan de orde.

In de rubriek ‘Nog even dit’ onder andere een aantal spoor­kaartjes uit de schat­kamer van de SNR, en een kort verslag van het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam.

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek ‘Toen en …’ ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 22 maart 2024. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Klik hier voor meer informatie.