NVBS Actueel – december 2023

22 december 2023

Op 22 december 2023 verscheen het decembernummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

In de dienstregeling 2024 van de NMBS komt naar verluidt een eind aan de inzet van de klassieke motorstellen. Frits van Buren maakte daarom een uitstapje naar Essen om afscheid te nemen.

Antoon Coolen was een bekend schrijver van streekromans. Zijn bekendheid heeft hij ook te danken aan een bizar ongeluk dat hem op 11 oktober 1961 overkwam. Wat is er toen precies gebeurd?

In de rubriek ‘Nog even dit’ laat Gerrit van Straaten weer een aantal bijzondere vervoerbewijzen uit de collectie van de SNR zien. Frans Boom toont ons een blik in zijn bijzondere collectie zelfgemaakte wenskaarten. En wist je dat er met de Nightjet ook speciaal goederenvervoer plaatsvindt?

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 26 januari 2024. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Klik hier voor meer informatie.