NVBS Actueel – april 2023

28 april 2023

Op 28 april 2023 verscheen het aprilnummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel. Uit de inhoud:

Peter de Winter bekeek het internationale treinverkeer bij Oberwesel, tussen Koblenz en Bingen, en geeft tips voor de spoorwegfotografen.

Het Museum voor het Stedelijk Vervoer te Brussel bestaat sinds 1977 in een deel van de tramremise in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Frits van Buren bracht een bezoek aan dit in­te­res­san­te museum.

Zaterdag 15 april 2023 organiseerde de Stoomtram Hoorn–Medemblik (SHM) een donateursdag. Frits van Buren bracht een bezoek.

Het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum (ROVM) maakt zich grote zorgen over de plannen om het tramnet in te krimpen, zoals gepresenteerd in het plan ‘Toekomstvast Tramnet’.

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 26 mei 2023. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Klik hier voor meer informatie.