Nieuws

Zie ook de berichten in onze railagenda.

Bekijk in lijstweergaveBekijk in grid weergaveBekijk in opsomming weergave
24
jul

NVBS Actueel – juli 2020

Waarom zou je twee rails gebruiken als een trein er maar één nodig heeft? Onder dit motto zijn diverse railsystemen bedacht. Een daarvan was de Leitschienen­bahn van Heiner Kuch. Mocht je ooit in de buurt zijn van Çamlik in Turkije, dan zou je een bezoek kunnen brengen aan een bijzonder openluchtmuseum. Dit heeft naar verluidt een van de grootste collecties stoomlocomotieven in Europa.

Lees verder
18
jul

Beeldbank: bijna 100.000 foto’s

Met enige regelmaat worden er nieuwe foto’s toegevoegd aan de beeldbank op deze website. De teller nadert nu de 100.000. Er zijn om precies te zijn 96.114 foto’s in de beeldbank opgenomen. Dat varieert van heel oude foto’s tot recente foto’s uit de corona-tijd. Er zitten ook gescande ansichtkaarten in de collectie. Vanwege copyright zijn de …

Lees verder
26
jun

NVBS Actueel – juni 2020

Ton Pruissen bracht twee keer een bezoek aan het smalspoornet rond Opalenitza in Polen, in mei 1969 en in april 1985. Het eerste bezoek verliep niet erg soepel: hij werd dagelijks door de politie opgepakt. Frits van Buren beschrijft het door Matra ontwikkelde VAL-systeem zoals dat bij de metro in Lille en andere steden wordt gebruikt.

Lees verder