Nieuws

Zie ook de berichten in onze railagenda.

Bekijk in lijstweergaveBekijk in grid weergaveBekijk in opsomming weergave
25
sep

NVBS Actueel – september 2020

Paul van Baarle bracht in juli 2020 een bezoek aan het trambedrijf Rhein-Neckar-Verkehr (RNV). Zijn speciale aandacht ging uit naar de klassieke Düwag-trams die dit jaar uit de mottenballen zijn gehaald. Martin Bos vervolgt zijn reis door Duitslands smalspoorparadijs: Sachsen. Na de Weißeritztalbahn en de Fichtelbergbahn is het de beurt aan de Lößnitzgrundbahn.

Lees verder
25
sep

Afdelingsbijeenkomsten in oktober 2020

Hieronder een overzicht van de aangekondigde afdelingsbijeenkomsten in oktober 2020. In verschillende gevallen moet je je van tevoren aanmelden en/of zijn er andere maatregelen van kracht. Soms wordt een bijeenkomst op het laatste moment geannuleerd. Lees daarom altijd de aankondiging voordat je op pad gaat. Donderdag 1 oktober 2020: meeneemavond bij de afdeling Noord-Holland Noord. …

Lees verder
12
sep

Op de Rails – september 2020

Het septembernummer van Op de Rails is verschenen. Met zoals altijd veel nieuws over tram en spoor in binnen- en buitenland, en natuurlijk over de NVBS zelf. Bij dit nummer ontvingen de NVBS-leden de jaarlijkse gratis kalender. Deze fraai uitgevoerde kalender staat in het teken van het 90-jarige bestaan van de NVBS in 2021.

Lees verder
28
aug

NVBS Actueel – augustus 2020

In 1966 stapte Sjoerd Bekhof op zijn brommer en reed naar Kassel. Op zijn programma stond onder andere de Baureihe 10: de Zwarte Zwaan. Paul van Baarle bezocht in april 2018 de Japanse stad Fukui (福井市). De variatie en verrassingen op tram- en treingebied zijn een aanrader voor elke railliefhebber.

Lees verder