In de sporen van het Habsburgse rijk

Reis volgeboekt

Van vrijdag 23 februari t/m zaterdag 2 maart 2024 organiseert de SNE een winterreis naar Oostenrijk, Tsjechië en een klein stukje Duitsland. De heenreis gaat per ICE (Amsterdam Centraal vertrek 10.23 uur) en IC naar Salzburg (aankomst 19.59 uur), waar een eerste gezamenlijke maaltijd plaatsvindt. De zaterdag is vrij dag om Mozartstad Salzburg en omgeving te verkennen. Op zondagmorgen reizen we naar Vöcklabrück voor een excursie met een historische trein naar Attersee. Na de lunch gaan we door via Linz naar het Tsjechische České Budějovice waar we 2 nachten verblijven. Een dag later passeren we de grens weer voor een excursie naar de Waldviertelbahn in Oostenrijk. Met een stoomtrein en fotostops gaat het naar Gross Gerungs en terug. Op dinsdagochtend wordt verder gereisd naar Plzeň. De woensdag lijkt het hoogtepunt te worden van deze reis. Vanuit Plzeň reizen we eerst per dienstregelingtrein naar Beroun om over te stappen op een motorwagen van de KŽC, waarmee een grote rondrit wordt gemaakt naar Rakovník, Lužná u Rakovníka (met museumbezoek), Žatec, Postoloprty, Louny předměstí en Rakovnik om daarna weer in Beroun terug te keren voor de reguliere trein naar Plzeň. Aan boord zal worden gezorgd voor eten en drinken. De donderdag is vrijaf. Op vrijdagmorgen verlaten we Tsjechië om via Cheb naar Zwickau te reizen, waar ‘s middags een tramexcursie op het programma staat. Op zaterdag gaat de terugreis via Leipzig en Hannover naar Amsterdam Centraal (aankomst 18.00 uur).


Nostalgietrein van de Attergaubahn, tegenwoordig de Atterseebahn. Thorn, 30 augustus 2005. Foto: Alexander Wagenhofer.

Brochure
Voor deze reis is een kleurrijke brochure beschikbaar met meer informatie en een dag-tot-dagprogramma. Ook handig om door te sturen naar vrienden en bekenden.

Download de Brochure

Stoomloc Mh1 van de Waldviertelbahn rijdt over het viaduct bij Weitra, 26 mei 2018. Foto Weitra Tourismus.

Tarieven en inschrijving
De prijs voor deze reis in een gedeelde tweepersoonskamer bedraagt voor leden € 1295 en in een eenpersoonskamer € 1640. Niet-leden betalen een toeslag van € 70. In de reissom zijn begrepen alle vervoer van en naar Amsterdam Centraal, de vermelde excursies, 8 overnachtingen met ontbijt in goede middenklassehotels, 2 diners, 3 lunches, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie.

Boeken is niet meer mogelijk.

Deelnemers ontvangen midden januari bericht van de reisleider Han Duijve.


Motorwagen M286.1008 van de KŽC. Foto: KŽC.

Emr 125 met ahr 233, Zwickau Betriebshof. Foto: Nahverkehrsfreunde Zwickau.


Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.