Per trein door Hongarije

Presentatie door Steven Hopman

Hongarije is centraal gelegen in Europa. Dit land kent daardoor veel transitvervoer, zowel in noord-zuid- als in oost-westrichting. Sinds de toetreding tot de EU heeft het land een grote ontwikkeling doorgemaakt. Dit is ook duidelijk te zien bij de spoorwegen. Het nationale spoorbedrijf MAV (Magyar Államvasutak) is een moderne spoorwegonderneming.

Naast typisch Hongaars materieel zien we vanavond ook materieel dat in Nederland niet geheel onbekend is. Zijn bij ons de nachttreinen verdwenen (aan een renaissance wordt gewerkt), in Oost-Europa rijden ze nog volop. In het begin van de ochtend en aan het begin van de avond kunnen in Budapest lig-, slaap- en restauratierijtuigen uit verschillende landen worden waargenomen.

De MAV heeft zijn goederenpoot verkocht aan de Rail Cargo Group. Daarnaast zijn in het goederenvervoer ook veel particuliere maatschappijen actief, zowel nationaal als internationaal opererend. Hongarije grenst onder meer aan Oekraïne. Overal waar normaalspoor en Russisch breedspoor elkaar ontmoeten, zijn grote overslagterreinen waar goederen van breedspoor- op normaalspoorwagens worden overgeslagen en andersom. Zo ook in Hongarije, waar we in Zahony een kijkje zullen nemen.

Het wordt kortom een reis van west naar oost door Hongarije waar we een gevarieerd spoorbedrijf tegenkomen.

Goederentreinen in station Budapest Kelenfold. Foto: Steven Hopman.