Nieuwjaarsreceptie 2024 – presentaties van leden

Op 3 januari 2024 organiseert het afdelingsbestuur een nieuwjaarsreceptie met presentaties van afdelingsleden. Er zijn vijf presentaties, waarvan de vierde iets langer zal zijn:

1. De Jaap – door Lisette Kroesmeijer. Dia’s van blokkendoosmotorwagen “Jaap”, onder andere van een bezoek aan Hoorn bij de SHM en andere activiteiten.

2. Sporen met € 49-ticket – door Jos Mascini. Selectie van trein/tram in Magdeburg, Halle, Naumburg, Gotha, Leipzig, Riesla, Dresden, Berlin, Potsdam, Halberstadt, Dessau, Brandenburg en eindigend met NVBS-Westfalicaweekend van einde augustus 2023.

3. Vakantiefoto’s van Cock Koelewijn. Opnamen van Altenbeken en omgeving in Duitsland. Hier is een van de grootste spoorviaducten van Duitsland. Altenbeken ligt aan de lijnen van Münster en het Roergebied naar Hannover en Kassel.

4. De SNE-reis naar Polen afgelopen september – door Karel Hoorn. Trams in Gorzów Wielkopolskie, Gdańsk, Kraków, Łódz en Katowice, gelardeerd met spoorse opnamen waaronder ex-Nederlands materieel in Zagórz in zuidoost Polen.

5. Twee onderwerpen van Peter Eradus. Allereerst het dieselfestival op de Severn Valley Railway en wat Engelse spoorse opnames in mei 2023. Daarnaast het Bardotka-festival in Tsjechië en wat Tsjechische spoorse opnames in oktober 2023.