Afdeling Rijnland

Afdeling Rijnland

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten van de afdeling Rijnland worden gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobs­plantsoen 97, Voorschoten.

De avonden zijn op de derde woensdag van de maand en beginnen om 20.00 uur. Bijdrage in de kosten is € 3,50 voor NVBS-leden en € 4,50 voor niet-leden.

De zaal ligt iets ten zuiden van station De Vink. Volg na het verlaten van het station aan de oostzijde de Trompweg tot aan de Admiraal de Ruytersingel. Sla rechtsaf de Admiraal de Ruytersingel in en volg die tot voorbij de bushalte. Bij het voetgangersverkeerslicht ter hoogte van het winkelcentrum is er aan de rechterzijde een bruggetje (Hoflandpad). Steek het bruggetje over. Rechts is een school, de Alettahof staat links. De zaal is ook bereikbaar met de Arriva-lijn 5.

Lees meer

Agenda

Lees meer

Nieuws uit de afdeling

R. Braun, H.G. van Duim en P.J. Kleton 60 jaar lid (oktober 2021)

Het huldigen van leden die 60 jaar (of soms langer) lid zijn is weer is opgepakt. De afdeling Rijnland kent drie personen die in deze groep vallen, te weten R. Braun, H.G. van Duim en P.J. Kleton. Voor de heren Braun en Van Duim was het mogelijk de afdelingsavond van 20 oktober 2021 te bezoeken, waar onze voorzitter Cock Koelewijn ze even voor het voetlicht bracht. De felicitatiebrief, het speldje en de bon van de winkel kregen ze samen met een bloemetje overhandigd. De heer Kleton kreeg brief, bon en het speldje thuisgestuurd.

Jan Willemse 60 jaar lid (februari 2020)

Voorafgaand aan de presentatie van 19 februari 2020 door Roelof Hamoen mocht Cock Koelewijn, voorzitter van de afdeling Rijnland, een 60-jaar-lid-speld uitreiken. Voor iedereen geheel onverwacht werd onze trouwe bezoeker Jan Willemse naar voren geroepen. Cock memoreerde over Jan dat hij het als (ook) autobusliefhebber in zijn begintijd wel moeilijk had gehad, omdat in de NVBS toen misprijzend over ‘rubbervoertuigen’ werd gesproken. Ook zijn bereidheid altijd te helpen met het opruimen van de zaal  werd geprezen. De jubilaris – als we dat zo mogen noemen – dankte de voorzitter voor zijn woorden en haalde enkele belevenissen uit zijn verleden op. Hij hoopt nog vele malen de bijeenkomsten van de afdeling Rijnland te mogen bijwonen.

Lees meer