Afdeling Rijnland

Bijeenkomsten

Nieuw seizoen

Het afdelingsbestuur begint weer voorzichtig na te denken over de voortzetting van de afdelingsavonden in de tweede helft van 2020. Volgens planning is de eerste avond op woensdag 16 september. Het idee is om de avonden die in de eerste helft van 2020 zijn vervallen, door te schuiven naar de tweede helft. Dit betekent dat u nog avonden tegoed heeft over de tram in Rusland en Amsterdam, de Benelux-treinen, de Blauwe Tram en de spoorwegen in België. We zijn nu aan het kijken of en hoe dit in de nieuwe agenda past.

Daarnaast willen we nog uitzoeken hoe we het bezoek aan onze afdelingsavonden gaan regelen. Het spreekt voor zich dat de veiligheid van onze bezoekers op de eerste plaats staat en dat onze afdeling zich daarom aan alle geldende regels en protocollen wil houden. Dat betekent ook dat we moeten uitvinden hoeveel bezoekers we kunnen ontvangen en hoe de tafels en stoelen moeten worden neergezet. De komende weken hopen we hier meer duidelijkheid over te hebben. Vanzelfsprekend zullen we u op tijd over een en ander informeren.

Tot die tijd wensen we u een prettige zomer. Stay safe!
22 mei 2020

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten van de afdeling Rijnland worden gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97, 2253 RP Voorschoten. De avonden zijn in principe op de derde woensdag van de maand en beginnen telkens om 20.00 uur. Bijdrage in de kosten is € 2,50 voor NVBS-leden en € 3,50 voor niet-leden.

Bereikbaarheid

De zaal ligt iets ten zuiden van station De Vink. Volg na het verlaten van het station aan de oostzijde de Trompweg tot aan de Admiraal de Ruytersingel. Sla rechtsaf de Admiraal de Ruytersingel in en volg die tot voorbij de bushalte. Bij het voetgangersverkeerslicht ter hoogte van het winkelcentrum is er aan de rechterzijde een bruggetje (Hoflandpad). Steek het bruggetje over. Rechts is een school, de Alettahof staat links. De zaal is ook bereikbaar met de Arriva-lijn 5.


Jan Willemse 60 jaar lid

Voorafgaand aan de presentatie van 19 februari 2020 door Roelof Hamoen mocht Cock Koelewijn, voorzitter van de afdeling Rijnland, een 60-jaar-lid-speld uitreiken. Voor iedereen geheel onverwacht werd onze trouwe bezoeker Jan Willemse naar voren geroepen. Cock memoreerde over Jan dat hij het als (ook) autobusliefhebber in zijn begintijd wel moeilijk had gehad, omdat in de NVBS toen misprijzend over ‘rubbervoertuigen’ werd gesproken. Ook zijn bereidheid altijd te helpen met het opruimen van de zaal  werd geprezen. De jubilaris – als we dat zo mogen noemen – dankte de voorzitter voor zijn woorden en haalde enkele belevenissen uit zijn verleden op. Hij hoopt nog vele malen de bijeenkomsten van de afdeling Rijnland te mogen bijwonen.


Lees meer