Afdeling Rijnland

Bijeenkomsten

Nieuw seizoen

In september 2020 pakken we de draad van de afdelingsavonden weer op. Hieronder vindt u het programmaoverzicht tot het einde van het jaar.

Zoals de coronamaatregelen er nu voorstaan wijzigen er enkele zaken die vooral de indeling van de zaal betreffen. Omdat elders al gebleken is dat er duidelijk minder bezoekers komen, verwachten wij, dat vooraanmelding niet nodig zal zijn.

Ontvangst: deze verhuist naar de gang bij de zaaldeur. als meerdere mensen tegelijk komen kunnen zij in de gang op afstand van elkaar wachten. Wij onderzoeken nog of scanning van de lidmaatschapskaart mogelijk is, anders inschrijving met eigen schrijfmiddel. Betaling graag gepast, door het kleinere aantal bezoekers, moet de prijs wat omhoog, en proberen wij met € 3,- voor leden en € 4,- voor niet-leden rond te komen.

Zaalinrichting: vooraf zijn de stoelen met eventueel tafels ertussen op afstand geplaatst. Er is ruimte voor 26 tot 27 stoelen op anderhalve meter afstand. Dit kan met twee achter de bar worden opgevoerd. Het is dus niet de bedoeling dat u deze opstelling wijzigt. Wel zullen er een aantal minder geliefde plaatsen in de zaal nu gebruikt moeten worden. Plaatskeuze naar volgorde van binnenkomst.

Bar: het gebruiken van een drankje blijft mogelijk. Vooral in de pauze hopen wij op uw medewerking want er kunnen maar 3 mensen tegelijk aan de bar staan. Wacht u dus rustig tot er een plek vrijkomt. Als het nodig is rekken we de pauze iets op. Betalen aan de bar wordt vervangen door bonnen. Er komen 3 soorten bonnen. Voor koffie/thee € 1,00, frisdrank/chocomel € 1,50 en bier/wijn € 2,00. De bonnen kunnen vooraf bij de aanmelding worden gekocht en blijven ook op volgende avonden inzetbaar.

Tenslotte: als u klachten heeft die op corona lijken kom dan niet! Alle gezonde anderen, leden en niet-leden, zijn van harte welkom. Bij binnenkomst op de “eerste” avond van 16 september krijgt u een bon voor koffie of thee gratis.

22 september 2020

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten van de afdeling Rijnland worden gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97, 2253 RP Voorschoten. De avonden zijn in principe op de derde woensdag van de maand en beginnen telkens om 20.00 uur. Bijdrage in de kosten is € 3,00 voor NVBS-leden en € 4,00 voor niet-leden.

Bereikbaarheid

De zaal ligt iets ten zuiden van station De Vink. Volg na het verlaten van het station aan de oostzijde de Trompweg tot aan de Admiraal de Ruytersingel. Sla rechtsaf de Admiraal de Ruytersingel in en volg die tot voorbij de bushalte. Bij het voetgangersverkeerslicht ter hoogte van het winkelcentrum is er aan de rechterzijde een bruggetje (Hoflandpad). Steek het bruggetje over. Rechts is een school, de Alettahof staat links. De zaal is ook bereikbaar met de Arriva-lijn 5.


Jan Willemse 60 jaar lid

Voorafgaand aan de presentatie van 19 februari 2020 door Roelof Hamoen mocht Cock Koelewijn, voorzitter van de afdeling Rijnland, een 60-jaar-lid-speld uitreiken. Voor iedereen geheel onverwacht werd onze trouwe bezoeker Jan Willemse naar voren geroepen. Cock memoreerde over Jan dat hij het als (ook) autobusliefhebber in zijn begintijd wel moeilijk had gehad, omdat in de NVBS toen misprijzend over ‘rubbervoertuigen’ werd gesproken. Ook zijn bereidheid altijd te helpen met het opruimen van de zaal  werd geprezen. De jubilaris – als we dat zo mogen noemen – dankte de voorzitter voor zijn woorden en haalde enkele belevenissen uit zijn verleden op. Hij hoopt nog vele malen de bijeenkomsten van de afdeling Rijnland te mogen bijwonen.


Lees meer