Dia’s over de NZH, HTM, RTM, RET en NS

Presentatie door Peter Eradus

Op 17 januari 2023 (aanvang 20.00 uur precies) presenteert Peter Eradus een digitale dia lezing over de NZH, HTM, RTM, GVBA, RET en NS bij de NVBS Afdeling Midden en West Brabant.

Ruim 400 nooit eerder vertoonde kleurendia’s uit met name de ’60 jaren, toen de trambedrijven, en vooral ook de omgeving er nog heel anders uit zagen, en sommige bedrijven in hun laatste jaren verkeerden. We zien niet alleen het trammaterieel maar vooral ook de situatie er om heen, oude bussen, auto’s en vooral ook de rust op straat…

Zo zien we de NZH Blauwe Tram tussen Katwijk / Noordwijk / Leiden en Den Haag. De laatste jaren van de RTM tussen de bekende Rosestraat in Rotterdam en Oostvoorne en Hellevoetsluis.
Maar ook bij de Haagse HTM is veel veranderd, de buitenlijnen naar Leiden en Delft, en het oude materieel in de stad is al zo’n 60 jaren verdwenen.
Verder opnames van de RET Rotterdam, met Allan en Schindler trams.
Ook de treinliefhebbers komen nog even aan bod met veel Allan Diesels (ook nog als echte Blauwe Engel), Mat 46 en zelfs nog een TEE.

En al zegt Peter het zelf, slechts zelden komen er nog zo veel unieke opnames “boven water”, bijna allemaal 50 jaar of meer geleden genomen !

Tot ziens bij de NVBS Afdeling Midden en West Brabant

Foto: Tram A 404 van de NZH in Oegstgeest, 1960 (foto: Peter Eradus)