Van Spinnenweb tot Visgraat

Presentatie door Karel Hoorn

Het programma wordt geopend met een vergelijkend onderzoek naar het waarheidsgehalte van de kreet “De grootste wijziging sinds de Paardentram”. Hierna kijken we naar de wijzigingen in de loop van de lijnen 1, 3, 5 en 7. We nemen u mee langs de routes van de opgeven lijnen 9,10 en 16. Om niet de hele avond moderne wagens te zien, zijn hier plaatjes – door de jaren heen – gebruikt. Ook de Ferdinand Bolstraat krijgt aandacht.

Een korte blik op het oude en nieuwe metromaterieel vormt de opmaat voor een bezoek aan alle stations van de nieuwe Noord-Zuid-lijn. Dit wordt gelardeerd met wetenswaardigheden. Vervolgens weer naar het tramnet voor de wijzigingen bij lijnen 12 en 14 en de nieuwe lijnen 6, 11 en 19.

Om u op de hoogte te houden van de gebeurtenissen bij de tram loopt dit programma door tot het heden. Er is aandacht voor enkele grote omleggingen en de opheffing van lijn 51 naar Amstelveen. Door het hele programma heen benutten we enkele mogelijkheden om een vergelijking tussen foto’s van toen en nu in te voegen.