Weekeinde Bremen en Hamburg

27 maart 2015

door Richard Rood

Vijftien jaar geleden verzorgde de SNE een Schönes Wochenende naar Hamburg. Hoog tijd om deze interessante stad opnieuw te bezoeken en zo vertrokken we op vrijdag 27 maart om 9.01 uur uit Amsterdam Centraal, net op tijd om de grote stroomstoring in Noord-Holland te ontlopen.

In Bad Bentheim maakten we de gebruikelijke locwissel mee: tijd om de benen te strekken en om een paar mooie foto’s te maken. In Osnabrück stapten we over op de ICE naar Bremen. Hier stonden GT4 446 met bijwagen 1458 van de Freunde der Bremer Straßenbahn klaar voor vertrek.
De rondrit door de Hanzestad werd onderbroken voor een bezoek aan het depot van deze enthousiaste club. We genoten van een prachtige verzameling trams, terwijl Bremen werd verrast door een pittige regenbui. Hierna reden we met de 60 deelnemers weer terug richting Hauptbahnhof. De reis werd voortgezet met de Metronom naar Hamburg. Na één halte met de U-Bahn was het vanaf station Steinstraße krap tien minuten lopen naar ons hotel. Hierna genoten we in een gezellig Beiers (!) restaurant van een degelijke Duitse maaltijd.

De zaterdag maakte het grijze begin van deze reis weer goed: het was fris en zonnig. De groep ging ’s ochtends met de S-Bahn naar Aumühle, net buiten Hamburg. Hier bezochten we het Eisenbahnmuseum Lokschuppen. We werden gastvrij ontvangen met een mooi welkomstwoord, koffie en zelfgemaakte ‘Kuchen’. Met veel inzet wordt hier een mooie reeks Duitse treinen en S-Bahnen opgeknapt en gehuisvest. Na dit museumbezoek was er een hele middag vrij te besteden. Sommigen kozen voor een flinke boswandeling, anderen gingen terug naar Hamburg om de stad te verkennen. En er was genoeg te zien: van een schitterend raadhuis, gezellige terrassen, dure winkelstraten tot aan een prachtige havenbuurt.
Met onze dagkaart maakten we enkele ritten met de U-Bahn. Mijn aandacht ging vooral uit naar de oudste metrostellen van Linke-Hofmann-Busch, broertjes van de Amsterdamse Zilvermeeuwen. De avond was gereserveerd voor een rondvaart door de haven en een bezoek aan ‘Miniatur Wunderland’, waar jong en oud zich konden vergapen aan modelspoor in Zwitserse, Amerikaanse en Scandinavische landschappen, een vliegveld en een deel van Hamburg.

Op zondag 29 maart gingen we na het ontbijt met een voldaan gevoel via Bad Nieuweschans weer huiswaarts. In korte tijd hebben we genoten van twee interessante Noord-Duitse steden. De perfecte organisatie en de goede sfeer in de groep maakten van dit lange weekeinde een succes. Dank aan Martin Vogelaar voor zijn geslaagde debuut als reisleider. Ik kijk uit naar de volgende reis!


Tenderlocomotief 75.634 voor personenvervoer uit 1929, gebouwd door Henschel te Kassel. Hier in de
uitvoering van de Deutsche Reichsbahn (1941-1946). Eisenbahnmuseum Lokschuppen Aumühle. Foto: Richard Rood.

Een U-Bahnstel van het type DT3-E rijdt over de Hochbahn bij de halte Baumwall. Foto: Richard Rood.

Een U-Bahnstel van het nieuwste type DT5, Hochbahn-Strecke ter hoogte van de halte Baumwall. Foto: Richard Rood.

Een U-Bahnstel met origineel front is inmiddels zeldzaam in Hamburg. Op de foto stel 924, gecombineerd met een verbouwd stel. Hamburg Lübecker Straße, 28 maart 2015. Foto: Richard Rood.

Motorwagen ET 471401 van een driedelig Hamburgs S-Bahnstel uit 1939, gebouwd bij Linke-Hofmann in Breslau. Eisenbahnmuseum Lokschuppen Aumühle. Foto: Richard Rood.

Hansa-tramstel 446+1458 ontmoet bij de luchthaven dienstwagen 3120 van Bombardier op lijn 6. Bremen, 27 maart 2015. Foto: Richard Rood.

Drievoudige Bremer tramhistorie in het depot van de Bremer Straßenbahn Freunde. Foto: Richard Rood.

Hansa-museumstel 446+1458 naast lagevloer-dienstwagen 3040 (AEG) aan het eindpunt Weserwehr van lijn 3. Foto: Richard Rood.

Hansa-tramstel 446+1458 bij de laatste fotostop. Foto: Richard Rood.

Ons gezelschap arriveert per S-Bahn in Aumühle voor een bezoek aan het indrukwekkende Eisenbahmuseum Lokschuppen, 28 maart 2015. Foto: Richard Rood.