Verslag Railquiz 2009

31 oktober 2009

Na het winnen van de vorige NVBS Railquiz in 2008 was dit jaar (31 oktober 2009) het team van de afdeling Apeldoorn aan de beurt om de jaarlijkse Railquiz te organiseren. Na het succes van de eigen Jongerenrailquiz besloot de NVBS afdeling Jongeren om de achterban te wijzen op deze verenigingsbrede wedstijd. Met drie teams en ook jongeren in twee andere teams en achter het scorebord waren de jonge NVBS′ers volop vertegenwoordigd.

Tijdens de drie uur durende wedstrijd draaiden de jongerenteams volop mee in de top van het klassement. Het team van ons maandblad Op de Rails stond al snel op flinke voorsprong, maar de strijd om de tweede plaats was hevig! Na spoorse uitstapjes via Mallorca en diverse Duitse trambedrijven, haalde uiteindelijk één van de jongerenteams het podium: Eelke, Theo en Thijs kunnen met hun prijs een bezoek brengen aan de vernieuwde NVBS winkel in het stationsgebouw van Amersfoort om daar hun keuze te maken uit de vele boeken en dvd′s.

Na de pauze volgden nog 40 vragen in een individuele ronde. Dat de vragen van een hoog niveau waren, bleek toen slechts 3 personen meer dan 20 vragen goed hadden. Twee jongeren werden gedeeld eerste, dus Bastiaan en Patrick gingen in rechtstreeks gevecht om de eerste plaats. Patrick won en zal dus iets meer dvd′s of tijdschriften kunnen toevoegen aan zijn collectie.

Na nog wat gedronken te hebben aan de bar, werd Veolia weer verblijd met een bus vol spoorliefhebbers en gingen we weer op pad naar het station van Apeldoorn. In oktober 2010 zullen velen opnieuw een kans willen maken op leuke prijzen in de volgende NVBS Railquiz, wellicht in het station van Amersfoort!