Verslag Klusweekend bij de VSM

1 mei 2009

Op vrijdagavond 1 mei 2009 verzamelden 8 NVBS jongeren zich op het VSM-terrein in Beekbergen. Doel was om dat weekend een 2-assige Esso ketelwagen te schilderen. Deze werd vroeger door Esso ingezet om stookolie mee te vervoeren. Na een korte kennismaking in het personeelsverblijf werden de slaapplaatsen gereedgemaakt. Er werd overnacht in de oude DDR slaapwagen van de VSM.

Op zaterdag werd begonnen. Eerst werden de roestplekken nog een keer extra schoongemaakt. Daarna werden deze nog eens extra in de grondverf gezet. In de middag werd de wagen geheel in de grondverf gezet. Hierna was er nog een rondleiding over het terrein van de VSM. De hele dag door werd er op het terrein druk gerangeerd en gewerkt aan diverse grote stoomlocs, wat voor veel afwisseling zorgde.

Op zondag werd de wagen van een toplaag voorzien. Daarna volgde er nog een ritje over de VSM stamlijn, waarna iedereen zijn eigen weg weer naar huis ging.

De VSM ontfermt zich nog over de wagen, oa. door het aanbrengen van een origineel oud logo van Esso. De wagen zal in volle glorie te zien zijn tijdens Terug naar Toen.


De beginsituatie

Schilderen

Het eindresultaat

De slaapwagen