Oliebollenrit 2009

30 december 2009

door Pleun Benard

Voor de Oliebollenrit die de SNE aan het einde van elk jaar organiseert bestaat in de regel veel belangstelling en de rit van 30 december 2009 vormde daarop geen uitzondering. Meer dan 100 aanmeldingen waren er voor een rit waarvoor in eerste instantie een maximum van 50 deelnemers was gesteld. Door de zeer flexibele opstelling van de medewerkers van het TS-depot Scheveningen kon de rit 2 keer worden uitgevoerd zodat niemand teleurgesteld behoefde te worden.

Na enige jaren wordt in Den Haag weer museummaterieel op het net toegelaten. De rit voerde met NZH-materieel over de nieuw geopende tramlijn 15 naar Nootdorp, en de lijnen 16 en 17 naar Wateringse Veld. Sneeuw en ijs in de voorgaande week dreigden nog even roet in het eten te gooien maar gelukkig waren die zover verdwenen dat de rit gewoon door kon gaan. Het weer op de excursiedag was echter somber en ijzig koud. Tijdens de wat langere pauze aan het eindpunt Wateringse Veld zonder beschutting met enige bebouwing werd dat met name ervaren. Voor sommigen aanleiding om de plek om te dopen tot ‘Nova Zembla’. Mede daardoor vond de door de catering geserveerde warme chocolademelk met slagroom gretig aftrek, zodanig dat die halverwege de middagrit ‘uitverkocht’ was. Ook de oliebollen, die al jaren achtereen van bakker Tijsterman uit Rijnsburg worden betrokken, vielen goed in de smaak.

Het was een goede dag om het verenigingsgevoel te versterken. De SNE is dank verschuldigd aan de medewerkers van het TS-depot Scheveningen voor hun grote inzet en aan Sonja Naber voor haar spontane aanbod om te assisteren bij de catering.


NZH A327 en B303 aan het eindpunt van de lijnen 16 en 17 in Wateringse Veld op 30 december 2009. Foto: Pleun Benard

Fotostop in de lus aan het Kerkplein in Den Haag. Foto: Pleun Benard

Fotostop in de lus aan het Kerkplein in Den Haag. Foto: Pleun Benard