Bezoek DB Museum Koblenz

15 november 2013

Op zaterdag 22 juni 2013 verzamelden de 160 deelnemers zich in Venlo, om allereerst met de eurobahn naar Kaldenkirchen te rijden, waar de trein van het DB Museum, bestaande uit 2 locomotieven serie E40 (E 40 128 en 140 423) met daartussen 3 rijtuigen, klaarstond. Hiermee zijn we via Mönchengladbach, Köln West en Remagen naar het DB Museum in Koblenz-Lützel gereden.

Onderweg kon men ouderwets uit de raampjes hangen, hetgeen ook vanwege het weer geen probleem was. In het museum werd een maaltijd geserveerd, hetgeen in het begin ietwat chaotisch verliep. Er was daarna ruimschoots gelegenheid om in het museum rond te kijken en de verschillende locomotieven en rijtuigen te aanschouwen en te fotograferen. Ook was het mogelijk om voorbijrijdende trein op het hoofdspoor te fotografen.

Na Kaffee mit Kuchen in de restauratiewagen op het terrein werd de terugreis aanvaard, ditmaal via de rechteroever van de Rijn via Linz en Troisdorf. Ook werd de zijdelijke Rijnbrug bij Keulen bereden. Na aankomst in Kaldenkirchen konden de deelnemers tevreden overstappen op de eurobahn voor de laatste kilometers naar Venlo, om daarna door te reizen naar huis. Helaas kon het geplande uitstapje vanuit het museum met de E69 03 niet doorgaan, omdat daarvoor geen geschikte dienstregeling gemaakt kon worden door de DB.


E50 091 en E44 002 op het museumterrein in Koblenz. Foto: Han Duijve.

E71 19 in het museum van Koblenz-Lützel. Foto: Han Duijve.

Blik in de hal van het DB Museum. Foto: Han Duijve.

DB-dieselloc 218 137 staat goed fotografeerbaar op het buitenterrein. Foto: Han Duijve.

Excursietrein met E40 128 aan kop staat in Kaldenkichen gereed voor de terugreis naar Koblenz. Foto: Han Duijve.