Hoofdbestuur

Nadat in juni 2021 het eerdere Hoofdbestuur opstapte, is er tot de op 18 september 2021 te houden Algemene Ledenvergadering een tijdelijk bestuur van drie waarnemers.

Deze drie zijn Adriaan Pothuizen (waarnemend voorzitter), Karel van Hilten (waarnemend secretaris) en René Jongerius (waarnemend penningmeester).

In de Algemene Ledenvergadering van 18 september 2021 zal een definitief Hoofdbestuur worden benoemd. Lees hier meer over.

Adriaan Pothuizen

Geboren in Hilversum in 1948 en wonend tegenover NVBS-lid nr 31 (Dolf Blokker) bleek ik van meet af aan “railgeïnteresseerd”. Mijn lagere school stond naast de vroegere remise van de Gooische Tram. Vanaf 1961 NVBS-lid (toentertijd moest je 13 zijn om lid te mogen worden!). Na mijn studie Nederlands recht ben ik in dienst van NS getreden en heb bij en voor NS en het Spoorwegpensioenfonds tot 2018 veel functies vervuld. Ik was ook gemeentelijk ombudsman (Bunschoten, Soest). Hobbymatig heb ik veel gedaan voor (de Vrienden van) het Spoorwegmuseum, de SHM, de Vereniging Historisch Railvervoer Nederland en (binnen NVBS-verband) de SNR. Nu de NVBS in stormachtig weer is verzeild wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het behoud van de NVBS als toekomstvaste, democratische en (inter-) actieve liefhebbersclub.

Adriaan Pothuizen is waarnemend voorzitter.

Karel van Hilten

Geboren in Utrecht in 1946 fietste ik regelmatig als jongen naar het station om met een perronkaartje het station te betreden en ik ging dan zitten kijken naar het spoorgebeuren. Na een aantal jaren van verminderde belangstelling werd ik in begin 1980 lid van de Tramweg Stichting en in 1981 lid van de NVBS. Mijn werk in het onderwijs liet niet al te veel ruimte voor andere zaken, maar ik werd er weer bij betrokken door de “chef” van de SNR-afdeling Tram Overig Buitenland (TOB), Pim v.d. Kuijlen – die mij later zelfs wist te bewegen de – toen nog Sectie – Hart van Brabant te gaan leiden, wat ik 10 jaar deed. Ik bleef betrokken bij TOB, heb het beheerdersoverleg (BEHOV) nu een paar jaar voorgezeten en sinds een aantal jaren ben ik ook sinds 2014 een fan van de reizen die door de SNE worden georganiseerd. Ik hoop te bereiken de NVBS een zekere plaats in de toekomst te geven.

Karel van Hilten is waarnemend secretaris.

René Jongerius

Geboren in Utrecht in 1952. Als zoon van een spoorman ben ik waarschijnlijk vroegtijdig besmet met het spoorvirus. Sinds 1971 ben ik NVBS-lid. Mijn belangstelling ligt vooral bij spoorwegveiligheid, seinwezen en infrastructuur. Daarover zijn in Op de Rails de nodige artikelen van mijn hand verschenen; ook een boek in de NVBS-reeks. Niets vind ik leuker dan in archieven en bibliotheken te graven naar informatie over die onderwerpen. Vanaf 2011 heb ik samen met anderen de NVBS-Beeldbank opgebouwd. Ik heb natuurkunde gestudeerd en ben in dat wetenschapsgebied ook gepromoveerd. Daarna heb ik in het hoger onderwijs en onderzoek allerlei beleids- en directiefuncties vervuld, onder andere op het gebied van financiën en ICT.

René Jongerius is waarnemend penningmeester


Deze pagina is voor het laatst aangepast op 17 juli 2021.