Zoektips & wegwijzer

13 februari 2024

Aanpassing zoekfunctie

De zoekfunctie van deze website is iets aangepast. Het zoekvenster is van de homepage verdwenen. Als je iets wilt zoeken, klik dan rechtsboven in het scherm op het rode woord Zoeken. Hierna verschijnt een scherm met bovenin een zoekveld. Daarin vul je het woord of de woorden in die je zoekt.

Zoektips

De filosofie achter deze website is dat je eigenlijk geen handleiding nodig hebt. De praktijk blijkt weer­barstiger. Daarom hebben we een aantal tips:

1. De eerste vraag is of het altijd handig is om de zoekfunctie te gebruiken. Soms bereik je namelijk sneller je doel met de wegwijzer (sitemap).

2. Een tip aan onze leden is om eerst in te loggen en daarbij het vakje ‘Onthouden’ aan te klikken. Daarna kun je de website een hele tijd gebruiken zonder steeds opnieuw te hoeven inloggen. Om in te loggen klik je op de blauwe knop bovenin het scherm.

3. Door het archief van Op de Rails kun je op twee manieren zoeken: normaal of uitgebreid. Bij de normale manier zoek je op titel, trefwoord of auteur. Levert dit niet het gewenste resultaat, kies dan voor uitgebreid zoeken. Artikelen worden dan volledig doorzocht, dus op woordniveau.

Klik hier om alle tips te bekijken.

Heb je vragen of opmerkingen over de website? Of heb je zelf een tip? Mail naar internetdienst@nvbs.com.