RailAway: nieuwe afleveringen

4 januari 2020

In januari zendt Rail Away zeven nieuwe afleveringen uit, vanaf 19.20 uur op NPO 2:

6 januari 2020. Frankrijk: St-Gervais-les-Bains – Vallorcine + Chamonix – Montenvers. In deze winterse Rail Away-aflevering rijdt de trein door de Franse Alpen in het gebied “Savoie Mont Blanc”.

7 januari 2020. Portugal: Lissabon – Évora. In de eerste van twee afleveringen stappen we in de zonnige hoofdstad Lissabon op de trein die ons dwars door de uitgestrekte Alentejo-regio voert in midden- en zuid-Portugal.

8 januari 2020. Portugal: Entroncamento-Covilhã. In de tweede aflevering in Portugal reizen we door het centrale gedeelte van dit land waarbij het spoor de rivier de Taag volgt.

9 januari 2020. Duitsland: Görlitz – Zittau – Jonsdorf – Oybin. In deze aflevering rijden we door de in herfstkleuren getooide Duitse deelstaat Saksen. Pal langs het drielandenpunt, waar de grenzen van Duitsland, Polen en Tsjechie elkaar raken. Stoomtreinen, een rijke geschiedenis en prachtige natuur te over!

13 januari 2020. Zweden: Inlandsbanan deel 1: Mora – Östersund – Sorsele. In twee afleveringen maken we hartje zomer een treinreis van meer dan 1000 kilometer door het uitgestrekte binnenland van Zweden. Een reis door eindeloze bossen, langs ontelbare meren en ongetemde rivieren. In het eerste deel stappen we in Mora op en trekken via Östersund naar Sorsele in Zweeds-Lapland.

14 januari 2020. Zweden: Inlandsbanan deel 2: Sorsele – Gällivare. In het tweede deel van de tocht met de Zweedse Inlandsbanan stappen we op in Sorsele. Deze plaats in Zweeds lapland ligt aan de voet van een prachtig natuurgebied “Vindelfjällen”.

15 januari 2020. Polen: Wroclaw – Walbrzych – Szklarska Poręba. In deze aflevering vanuit Polen gaan we op zoek naar de “gouden nazi-trein” die aan het eind van Tweede Wereldoorlog verdween. Daarna komen we op onze route in een prachtig natuurgebied op de grens met Tsjechië.