Vacature: coördinator NVBS Winkel

3 november 2023

De NVBS Winkel is met zijn grote aanbod spoor- en tramboeken uit binnen- en buitenland een belangrijk onderdeel van onze vereniging. Veel leden weten de winkel in het station Amersfoort te vinden. Daarnaast is er onze winkel-webshop.

De winkel staat voor de komende jaren voor een grote uitdaging: in een tijd waarin het steeds makkelijker is om ‘even’ via het internet een boek te bestellen en bij een toch wat teruglopend ledental de omzet op peil houden.

Ons lid Karel Hoorn heeft sinds 2013 als voorzitter de winkelkar getrokken. Na 10 jaar is voor hem het moment aangebroken zijn taken over te dragen.

Een nieuw coördinatieteam is gevormd dat de schouders eronder wil zetten. Voor dit team zoeken we nu dus een nieuwe voorzitter (de coördinator Winkel).

Wat zien wij als belangrijke taken en kwaliteiten voor de nieuwe coördinator?

  • Geeft leiding aan de winkel, stimuleert initiatieven maar zorgt ook voor een goede organisatie van de werkprocessen.
  • Is voorzitter van het coördinatieteam, zorgt voor een goede samenwerking binnen het team.
  • Heeft een brede interesse voor het railvervoer en gevoel voor wat onze hobby­genoten aanspreekt.
  • Is ondernemend en heeft bij voorkeur ook enige ervaring in de boekenbranche.

Veel overleg en afstemming kan via e-mail, telefoon en Zoom maar voor een goed contact met de werkvloer is regelmatige aanwezigheid in NVBS Centraal noodzakelijk.

Heb je belangstelling of wil je ons op een geschikte kandidaat attenderen, neem dan contact op met René Jongerius (penningmeester@nvbs.com) of Klaas de Boer (secretariaat@nvbs.com).