Subsidie voor de SNR

14 januari 2024

De Stichting NVBS-Railverzamelingen (SNR) heeft een subsidie toegewezen gekregen van het Cultuur­fonds. Met die toewijzing zijn we ontzettend blij; tezamen met een recente particuliere gift kunnen we nu apparatuur aanschaffen waarmee we documenten in allerlei formaten kunnen scannen. Het scannen van groot formaat tekeningen (materieeltekeningen, lijnennetkaarten, affiches) kunnen we nu geheel in eigen beheer organiseren. Gedigitaliseerde documenten zijn gemakkelijker toegankelijk en beter hanteerbaar, en verminderen het ruimtebeslag.

De subsidie komt uit een potje van het Cultuurfonds, de zogenaamde Erfgoedvrijwilligersregeling die specifiek bedoeld is om het werk van vrijwilligers te ondersteunen of gemakkelijker te maken. Zie www.cultuurfonds.nl/…

Wie belangstelling heeft om aan het digitaliseren mee te willen werken (in Amersfoort), wordt verzocht dat te laten weten aan de SNR-secretaris via secretarissnr@nvbs.com. Het zijn werkzaamheden die ook prima voor een beperkte tijd gedaan kunnen worden, dus je gaat geen langetermijnverplichting aan.

Sjef Janssen, voorzitter SNR