Rail Away genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

23 augustus 2019

Rail Away staat in de finale voor de Gouden Televizier-Ring. Vanaf dinsdag 20 augustus tot dinsdag 23 september 2019 kan er op Rail Away worden gestemd via de website www.televizier.nl/ring.

Rail Away gaat over meer dan alleen treinen. De vele fans genieten ook van de sfeervolle muziek, de rustgevende stem en prachtige vergezichten en beelden van pittoreske plaatsjes langs de routes. En dat alles met een milieuvriendelijke treinreis als rode draad. Kortom: het ultieme slow-tv programma van NPO 2. “Het wordt weleens yoga voor de ogen genoemd,” vertelt Bob van der Houven, al jarenlang de stem van Rail Away.

De nominatie is te danken aan aflevering 200 (Zwitserland) en 201 (Frankrijk) die in januari 2019 beide ruim een half miljoen kijkers trokken. Rail Away wist zich tussen tientallen programma’s te kwalificeren bij de vijf finalisten. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op woensdag 9 oktober 2019 in AFAS Live in Amsterdam.

In 2020 zijn zeven nieuwe afleveringen op NPO 2 te zien. De opnamen daarvoor zijn bijna afgerond. Lees ook het interview met Gerben van Ommen, een van de makers van Rail Away.