Op de Rails – september 2023. Digitale leestafel.

12 september 2023

Het septembernummer 2023 van Op de Rails is verschenen. Uit de inhoud:

  • Ausbaustrecke Emmerich – Oberhausen. Door Paul van den Boorn.
  • Sneller naar Berlijn. Door Gerrit Nieuwenhuis.
  • De aanleg van een voorstadshalte: een halve eeuw Sneek Noord. Door Wim Hoekema.
  • Rondreis Tsjechoslowakije in 1977. Door Maurits van Witsen.
  • De tram in Magdeburg. Door Maurits van den Toorn.

Verder zoals altijd veel nieuws over tram en spoor in binnen- en buiten­land, en natuurlijk over de NVBS zelf.

Onverhoopte problemen met de verzending kun je melden aan ledenadministratie@nvbs.com.

Nieuw: de digitale leestafel

Van oudsher valt zo rond het midden van de maand de nieuwe Op de Rails op je deurmat. Maar via de digitale leestafel kun je de nieuwe Op de Rails ook op je gemak doorbladeren op je pc-scherm of tablet. De leestafel is alleen toegankelijk voor NVBS-leden die zijn ingelogd.

Naast de leestafel blijft het historische archief bestaan. Daarin vind je de tekst van alle sinds 1931 verschenen nummers en kun je alle 92 jaargangen volledig op woordniveau doorzoeken. Losse artikelen zijn daaruit als pdf downloadbaar. Nieuwe nummers worden met enkele maanden vertraging aan het archief toegevoegd. Ingewijden konden met enige moeite op de website het nieuw verschenen nummer als pdf vinden en downloaden. Die mogelijkheid vervalt. Voortaan zijn downloads alleen nog mogelijk uit het historische archief.

Van tijd tot tijd geven leden aan geen behoefte te hebben aan een gedrukte Op de Rails. Liever lezen zij het blad op hun beeldscherm. Met ingang van 2024 bieden we daarom de mogelijkheid van een digitaal lidmaatschap. Dat is een lidmaatschap met alle rechten en mogelijkheden van het huidige lidmaatschap, maar zonder toezending per post van de gedrukte Op de Rails. Je raadpleegt het blad dan via de digitale leestafel. Binnenkort komt er meer informatie over het digitale lidmaatschap.

Lees meer over Op de Rails en de digitale leestafel.