NVBS Actueel – oktober 2020

21 oktober 2020

Op 21 oktober 2020 verscheen het oktobernummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

Op 6 juni 1944 landden de geallieerde troepen op de stranden van Normandië. Dat was D-Day, de dag waarop de bevrijding van West-Europa begon. De troepen namen ook hun eigen locomotieven en ander materieel mee. Hans Altena heeft hierover een presentatie samengesteld die nu ook op film is te zien.

Frits van Buren vervolgt zijn verkenning van de omgeving van Chemnitz. Dit keer komen de viaducten ten noorden van Chemnitz aan de orde, alsmede het kleine museum Zum Prelbock.

In dit nummer vind je verder tips over activiteiten van de NVBS en over interessante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 27 november 2020. Artikelen ontvangen we graag uiterlijk een week van tevoren. Korte berichten kunnen op het laatste moment nog mee.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op www.nvbs-actueel.com.