NVBS Actueel – maart 2021

26 maart 2021

Op 26 maart 2021 verscheen het maartnummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

Paul van Baarle bezocht in oktober 2020 de Pinzgauer Lokalbahn, een smal­spoor­lijn in de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land, en blikt terug naar hoe het was in mei 2001.

Frits van Buren beschrijft een aantal incidenten met op drift geraakte treinen en ander spoormaterieel. In deel 2 van deze serie komen enkele ongevallen uit Frankrijk en België aan de orde.

De Duitse Autobahn wordt nog weleens beschouwd als een uitvinding van Adolf Hitler. Historisch klopt dat niet, maar Hitler had er wel mee te maken. Die had nog wel meer ideeën, zoals een net van gigantische treinen: de Breitspurbahn.

Verder zoals gebruikelijk tips over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 23 april 2021. Artikelen ontvangen we graag uiterlijk een week van tevoren. Korte berichten kunnen op het laatste moment nog mee.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op www.nvbs-actueel.com.