NVBS Actueel – maart 2020

27 maart 2020

Op 27 maart 2020 verscheen het maartnummer van NVBS Actueel.

Frits van Buren nam in februari een kijkje bij het grootste Franse viaduct met meer etages. Dit imposante bouwwerk bevindt zich vlak bij de stad Chaumont in het departe­ment Haute-Marne.

Paul van Baarle verzorgt in dit nummer een railtip voor betere tijden over de Buckower Kleinbahn, 50 kilometer ten oosten van Berlijn.

Onlangs vonden in Groningen proefritten plaats met een ‘waterstoftrein’. Frits van Buren schrijft over de principes en de toepassing van waterstof als energiebron.

In dit nummer vind je verder tips over activiteiten van de NVBS – al zijn die onder de huidige omstandig­heden nogal beperkt – en over interessante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op vrijdag 24 april 2020. Artikelen ontvangen we graag uiterlijk een week van tevoren. Korte berichten kunnen op het laatste moment nog mee.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op www.nvbs-actueel.com.