NVBS Actueel – januari 2021

21 januari 2021

Op 22 januari 2021 verscheen het januarinummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

De traditionele kerstritten per museumtram konden in december 2020 niet plaatsvinden. In plaats daarvan nodigt Paul van Baarle ons uit voor een virtuele avondrit door het centrum van Amsterdam. Frits van Buren bracht een bezoek aan het Vogtland, een streek in Sachsen rond de stad Plauen.

De Duitse minister van Verkeer bepleitte onlangs dat er weer een netwerk van TEE-treinen moet komen als verbinding tussen belangrijke luchthavens in Europa. Gerrit Nieuwenhuis schreef een artikel over de roem­ruchte Trans Europ Express.

Verder zoals gebruikelijk tips over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 26 februari 2021. Artikelen ontvangen we graag uiterlijk een week van tevoren. Korte berichten kunnen op het laatste moment nog mee.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op www.nvbs-actueel.com.