NVBS Actueel – februari 2022

25 februari 2022

Op 25 februari 2022 verscheen het februarinummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

Paul van Baarle bezocht op 16 februari 2019 Vinnytsya in Oekraïne, een rustige doorsnee-provinciestad met een bescheiden en interessant trambedrijf. Een bezoek aan dit land zal er vanwege de omstandigheden voorlopig niet in zitten.

Frits van Buren beschrijft het Viaduc de Garabit in Frankrijk, een indruk­wekkende spoorbrug uit 1889. Ook enkele andere door Eiffel ontworpen spoorbruggen komen aan de orde.

Het is code groen voor de SNE. Met het afschalen van de meeste COVID-maat­regelen kunnen we weer op reis om gezamenlijk de hobby te beleven. Van Sneek tot Straatsburg: it giet oan.

Verder zoals gebruikelijk informatie over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 25 maart 2022. Artikelen ontvangen wij graag uiter­lijk een week van tevoren. Korte berichten kun je tot vlak voor ver­schij­nen doorgeven.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op www.nvbs-actueel.com.