NVBS Actueel – februari 2020

29 februari 2020

Op 28 februari 2020 verscheen het februarinummer van NVBS Actueel.

In dit nummer het derde en laatste deel van het reisverslag dat Jan Post vanuit Australië naar ons stuurde. Hij bezocht daar een paar voormalige bosbouwlijnen.

Iedereen kan fotograferen, maar als je eens wat bijzonders wilt moet je het artikel van Paul van Baarle lezen. Hij geeft tips voor het fotograferen van stations tijdens ‘het blauwe uurtje’ van de dag.

Ciril van Hattum is gestopt met de fotorondzendingen, maar hij blijft actief voor NVBS Actueel. In de rubriek “Buiten-gewoon” brengt hij spoorse zaken voor het voetlicht die buiten het gewone liggen.

Deze maand is er extra veel verenigingsnieuws, onder andere over de website die inmiddels aardig op stoom begint te komen. Ook informatie over de Koningsdagrit op 27 april: dan kun je dieselen naar Medemblik.

In dit nummer vind je verder natuurlijk de gebruikelijke tips over leuke activiteiten van de NVBS en over interessante boeken die je kunt kopen of lenen. Uiteraard ontbreken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op vrijdag 27 maart 2020. Artikelen ontvangen we graag uiterlijk een week van tevoren. Korte berichten kunnen op het laatste moment nog mee.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op www.nvbs-actueel.com.