NVBS Actueel – april 2021

23 april 2021

Op 23 april 2021 verscheen het aprilnummer van onze nieuwsbrief NVBS Actueel.

Jan Roos was in 1961 getuige van een bijzondere operatie bij Dordrecht. Om een groot schip te laten passeren, moest een overspanning van de Merwedebrug “even” van zijn plek worden gehesen.

Paul van Baarle bezocht in september 2020 de Drachenfelsbahn, een tandradlijn in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Frits van Buren beschrijft een aantal incidenten met op drift geraakte treinen en ander spoormaterieel. In deel 3 van deze serie komen enige ongevallen uit Zwitserland en Duitsland aan de orde.

Verder zoals gebruikelijk tips over activiteiten van de NVBS en over interes­sante boeken en dvd’s. Uiteraard ont­breken de zoek­plaatjes en de rubriek “Toen en …” ook deze keer niet.

Het volgende nummer van NVBS Actueel verschijnt op 28 mei 2021. Artikelen ontvangen we graag uiterlijk een week van tevoren. Korte berichten kunnen op het laatste moment nog mee.

Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op www.nvbs-actueel.com.