Flexreis Liverpool

8 februari 2024

In het noordwesten van Engeland, waar de Mersey in de Ierse Zee stroomt, ligt Liverpool. De zware industrie is verdwenen en het havengebied heeft een ware metamorfose ondergaan, maar de Beatles staan nog op hun voetstuk en de indrukwekkende Anglicaanse kathedraal op de heuvel St. James’ Mount torent boven dit alles uit. Díe stad met een half miljoen inwoners is een ruime week de onze tijdens de Flexreis die tussen maandag 17 en dinsdag 25 juni 2024 plaatsvindt.

De Flexreis is een SNE-reisvariant met één centraal gelegen hotel en een doordachte afwisseling van excursies en vrije tijd. De heen- en terugreis voert met de Eurostar door de Kanaaltunnel; de reis Amsterdam – Liverpool neemt zo’n acht uur in beslag. Engeland is de bakermat van de industriële revolutie en dat is terug te zien in het grote aantal museumlijnen. We bezoeken er twee: de East Lancashire Railway ten noorden van Manchester en de landschappelijk fraai gelegen Llangollen Railway nét over de grens in Wales. Voor het aanreizen van deze preserved railways wordt het vierdaagse regioticket Coast and Peaks Rover gebruikt. De resterende twee dagen kunnen voor eigen verkenningen worden aangewend, waardoor de drie vrije dagen van de Flexreis voor een deel ook buiten Liverpool kunnen worden doorgebracht. In Blackpool worden twee klassieke trams gehuurd voor een rondrit. Hoogtepunt (maar oordeel zelf!) lijkt een tocht met de Cumbrian Mountain Express te worden, een door Britse spoorliefhebbers georganiseerde rit naar Carlisle met stoom vanuit Carnforth waarmee we terug over de fameuze Settle-and-Carlisle-Railway rijden.

De inschrijving voor deze gevarieerde reis is van start gegaan. Klik hier voor de aankondiging met alle details, een dag-tot-dagprogramma en toegang tot de SNE-Reiswinkel waar je meteen kunt boeken. De Flexreis naar Liverpool… dat gun je jezelf.