90 jaar NVBS

28 februari 2021

Een gedenkwaardig moment, onze vereniging bestond 90 jaar op 28 februari 2021.

Echt vieren van deze verjaardag zit er helaas voorlopig nog niet in. Wel kunnen we nu terugkijken op en mijmeren over alles wat wij als lid in welke rol dan ook hebben gedaan en meegemaakt in en met de vereniging.

Vanzelfsprekend zal dat voor een ieder persoonlijk zijn. Gezien de veel voorkomende langjarige lid­maatschappen van de vereniging zal het aantal belevenissen in het algemeen aanzienlijk zijn naast het iedere maand ontvangen en lezen van Op de Rails.

Naast veel interessante afdelingsbijeenkomsten en spoorwandelexcursies met zeer verzorgde speur­boekjes waren voor mij het stoomafscheid van de toen nog Deutsche Bundesbahn in Rheine op 10 september 1977 en de Schienenbusrit vanuit mijn woonplaats Roermond over de IJzeren Rijn richting Dalheim en verder op Koninginnedag 1984 hoogtepunten. Maar er was heel veel meer en herinneringen zijn zoals gezegd altijd persoonlijk.

Wat betreft het 90-jarig jubileum is het de bedoeling dit jubileum op bescheiden wijze te vieren mede gezien de bestaande onzekerheden. De gedachten gaan onder andere uit naar een fotowedstrijd verspreid over een langere periode van medio 2021 – medio 2022 met een aantal thema’s.

Laten we tot slot hopen dat in september bij de aanvang van het nieuwe seizoen de draad van fysieke afdelingsbijeenkomsten en excursies weer opgepakt kan worden.

Blijft allen gezond!

Met vriendelijke groeten,

Marius Hekker, voorzitter NVBS