15 jaar Roestrijden

3 oktober 2023

Op zaterdag 30 september 2023 was het ruim 15 jaar geleden dat de organisatie werd opgericht die nu Stichting Holland Spoor – Roestrijden.nl heet. Reden voor een bescheiden feestje in de vorm van een borrel met connecties uit de railwereld. Het ging hierbij voornamelijk om de professionele en de historische en recreatieve railbranche op informele wijze bij elkaar te brengen.

De speciale trein voor genodigden voor vertrek naar Hoorn in Amsterdam Centraal.

De gasten werden uitgenodigd voor een drankje in de vernieuwde werkplaats van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik te Hoorn en konden in stijl van Amsterdam naar Hoorn meerijden in een speciale trein: de historische bijna 100-jarige “Jaap”, de mC9002 van de stichting 2454CREW.

De onthulling van het “tijdelijke” koersbord 15 jaar Roestrijden.nl door Jeroen Mooij en Michiel Dermois. Foto: Hans Altena.

Alle lof gaat uit naar de organisatoren van stichting Roestrijden.nl en de stichting 2454CREW, die door deze constructie van roestrijden voor ProRail al jaren een grote financiële bijdrage leveren aan alle Nederlandse historische railorganisaties. Daarbij wordt tevens historisch Nederlands materieel in rijdende staat gebracht en onderhouden. Een unieke constructie die we nog veel succesvolle jaren toewensen.

Jeroen Mooij van Roestrijden.nl ontvangt een op kleine schaal uitgevoerd koersbord van Michiel Dermois van 2454CREW.

Foto’s: Frans van Sabben, tenzij anders vermeld.