Op de Rails – 2023 – nr. 8 (augustus)

Robuust Spoor – Capaciteitsvergroting op het spoorwegnet

door Klaas Hofstra, Chris Nunez Sosa en Hans Westerink (de auteurs werken bij ProRail Capaciteitsmanagement)

Voor de groei van het reizigers- en goederenverkeer moet ruimte worden gemaakt op het Nederlandse spoorwegnet. Dat gebeurt door aanleg van extra sporen, maar ook door andere maatregelen, waaronder het verwijderen van wissels. In dit artikel beschrijft ProRail het hoe en waarom van de aanpak van capaciteitsvergroting.

De zuidelijke uitgangvan de Schipholtunnel bij Hoofddorp op 22 november 2020 met een IC direct op weg naar Rotterdam en een VIRM vanuit Leiden naar de luchthaven. In de toekomst wordt op deze flessenhals ruimte gevonden voor extra internationaal verkeer door onder andere de Airportsprinter naar Amsterdam C te laten rijden en de Noord-Zuidlijn te verlengen naar Hoofddorp.

Foto: Hans Westerink.

Vervoersplan NMBS 2023-2026

door Paul van den Boorn

Sinds de dienstregeling van 2015 legt de NMBS haar ideeën voor de uitbreiding (of inkrimping) van de treindienst vast in driejaarlijkse vervoersplannen. Afgelopen voorjaar (31 maart) werd met de bekendmaking van het Vervoersplan 2023-2026 duidelijk wat de Belgische treinreizigers kunnen verwachten vanaf de dienstregeling 2024. Een overzicht.

Desiro-treinstellen MR 08586 (‘Trainbow’) en 08563 van de reeks MR08 verzorgen trein 1966 van lijn S1 van het Gewestelijk Express Net (GEN) van Brussel. Op hun weg van Nivelles (Nijvel) naar Antwerpen-Centraal stoppen zij in het Waals-Brabantse Braine-l’Alleud (Eigenbrakel; lijn 124); 4 juli 2023.

Foto: Gwenaël Piérart.

Amsterdams oudste elektrische

door Tim Boric

Binnenkort keert de tram na ruim drie jaar weer terug op de Bullebak, de vernieuwde dubbele basculebrug over de Brouwersgracht. Daarmee wordt Amsterdams oudste elektrische tramroute weer helemaal bereden. De vraag is voor hoe lang, want er hangen bezuinigingen in de lucht.

Vanaf 1951 was het lijn 3 die het traject Zoutkeetsgracht – Marnixplein met dit type tramstellen bediende. Op 20 april 1962 bonkt ‘Blauwe wagen’ 397 met grootbordesbijwagen over de Bullebak, gevolgd door een vuilniswagen.

Foto: Charles de Vree, verzameling Frans Boom.

Rangeerpuzzel

door Rudi Liebrand

Rangeren van wagenladingen is een ingewikkeld en vooral tijdrovend proces. Lang geleden stonden er in het blad Spoor en Tram soms rangeerkwesties die aan de lezer werden voorgelegd. Nu het weer vakantietijd is, lijkt het de redactie van Op de Rails aardig haar lezers een rangeerpuzzel voor te leggen. We maken er een wedstrijd van.

Kijfhoek, het centrale rangeerstation van Nederland; 8 maart 2011.

Foto: Rudi Liebrand.