Op de Rails – 2022 – nr. 12 (december)

65 jaar geleden: NS in 1957

door P.W.  van der Vlist

Een boeiend jaar met vernieuwingen op velerlei gebied. Met de voortschrijdende elektrificatie is Zeeland ook aangesloten. De Velsertunnel gaat open. Op materieelgebied wordt het jaar gekenmerkt door de komst van de Benelux- en TEE-treinstellen. Ook de motorposten van het mat ’24 gaan rijden. Tegenover deze ontwikkelingen staat de bijna afgeronde afbouw van het park stoomlocomotieven.

Treinstel RAm 501, bestemd voor de eerste rit als TEE Edelweiss, wordt in de ‘dieselhoek’ op het Westelijk Eiland bij Amsterdam CS extra gewassen; 2 juni 1957.

Foto: L.J. Biezeveld.

Regionale spoorwegen in Nederland, deel 4: Overijssel

door Gerrit Nieuwenhuis en Anton Egelie

De eerste aanbesteding van een treindienst in Nederland vond in de provincie Overijssel plaats. De spoorlijn Almelo – Mariënberg had de laagste kostendekkingsgraad van alle spoorlijnen en leek voor sluiting in aanmerking te komen. De Regio Twente besloot toch de lijn met financiële steun in leven te houden. Alle regionale lijnen volgden vervolgens het voorbeeld van Almelo – Mariënberg. Alleen de hoofdas Deventer – Enschede bleef aan NS.

Een Lint 41 van Syntus rijdt in de kleuren van Twents tussen Lochem en Goor op 22 november 2017.

Foto: Tim Boric.

De terugkeer van de omC

door Steef Janssens

Eind 2018 nam de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) de eerste replica van een NS-motorwagen type omC in gebruik. In 2022 volgde het tweede exemplaar. Daarmee is een interessant onderdeel uit de NS-historie tot leven gewekt, en nog wel in zijn historisch verantwoorde omgeving en context.

Voor het eerst zijn de 909+910 als setje in dienst tijdens Sporen naar het Verleden.
Hoedekenskerke, 27 mei 2022.

Foto: Tim Goorman.

Trams in Boekarest en Sibiu in 1970

door Maurits van Witsen

Naast de drie wereldsteden Wenen, Praag en Boedapest voelde Boekarest met zijn anderhalf miljoen inwoners aan als een provinciestad. Anno 1970 liep er natuurlijk een obligate lange rechte boulevard dwars door de binnenstad, waarlangs in communistenland de arbeidersachtige trams ijlings verwijderd waren, maar veel buurten in het centrum ademden een rustige en zeker niet pompeuze sfeer. Zo ervoer ik deze stad na mijn aankomst op zaterdagavond 20 juni 1970.

Boekarest Buzesti, een driewagentram van lijn 24 in de binnenstad; 21 juni 1970.

Foto: Maurits van Witsen.