Op de Rails – 2021 – nr. 4 (april)

Liberalisering van het Europese railgoederenvervoer (vervolg)

door Wouter Radstake

  Serie ‘Europees jaar van het spoor’ – deel 4

In totaal zijn er nu ongeveer 1.200 spoorwegondernemingen in Europa, waarvan er 650 goederenvervoer verrichten. Zoals al uit het eerste deel van dit artikel op te maken is, zijn de meeste van deze ondernemingen in Duitsland te vinden. Er zijn 69 ondernemingen internationaal actief in Europa (daarvan 41 ook in Duitsland, al dan niet met een binnenlandse onderneming), waarvan er zestien in Nederland en Duitsland (mogen) rijden.

Op 21 april 2015 trekken twee door Crossrail Benelux N.V. van Beacon Rail Leasing geleasete elektrische Bombardier Traxx F140 AC2-locomotieven containertrein 40125 (Zeebrugge – Milano Smistamento) over het klassieke Gotthardtraject bij Wassen.

Foto: Wouter Radstake.

Een nieuw station voor New Delhi

door Henry van Amstel

In maart 2020 kondigde de Indiase overheid het voornemen aan om het station van New Delhi geheel te renoveren – lees: vrijwel volledig te slopen en opnieuw op te bouwen. Blikvanger zal zeker de indrukwekkende hoge kap over alle sporen en perrons worden. Alle aanleiding om het verhaal te vertellen van het huidige centraal station van New Delhi dat het bijna honderd jaar heeft volgehouden.

Het lokale transport binnen de metropool Delhi wordt verzorgd door de Delhi Suburban Railway en maakt gebruik van dezelfde sporen als de langeafstandstreinen. De stellen bestaan altijd uit twaalf rijtuigen waarvan een tweetal exclusief voor vrouwelijke reizigers; 25 mei 2019.

Foto: Henry van Amstel.

De tram in Straatsburg vroeger en nu

door Hans de Jonge

Na een lange afwezigheid werd in Straatsburg de tram eind vorige eeuw met succes in ere hersteld. Na enige politieke strijd in de jaren tachtig werd besloten een nieuw tramnet aan te leggen in de stedelijke agglomeratie, inclusief de stad Kehl aan de Duitse kant van de Rijn, waarop fraaie en comfortabele trams een frequente dienst onderhouden. Een overzicht van de historische tram en de baanbrekende invoering van de nieuwe tram sinds 1994.

De brug over de Rijn voor trams, fietsers en voetgangers tussen Frankrijk en Duitsland, zowel Pont Beatus Rhenanus als Beatus Rhenanus Brücke genaamd, met een tram onderweg tussen
Straatsburg en Kehl; 28 juni 2018.

Foto: Bas Schenk.